Домляма
(покроковий рецепт з фото)
Куштувати страви різних кухонь світу не тільки захоплююче, але і дуже смачно. Хочу поділитися з вами досить простим варіантом, як приготувати домляму - ситне блюдо узбецької кухні.
Незважаючи на досить високу жирність м'яса, блюдо виходить дуже низькокалорійним. Соковиті і неймовірно ароматні овочі з апетитними реберцями досить прості в приготуванні. Домляма в домашніх умовах - це прекрасний варіант обіду або вечері для всієї родини.
- Баранячі ребра - 1 кілограм
- Картопля - 300 грам
- Солодкий перець - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Капуста - 1 штука
- Помідор - 3-4 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Спеції - 1 Чайна ложка (перець, Зіра і TD)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Ось такий набір інгредієнтів вам знадобиться, щоб повторити рецепт приготування домлями на вашій кухні.
2. Насамперед потрібно зайнятися м'ясом. Ідеальний варіант - це бараняче ребра. Їх потрібно вимити, обсушити трохи і нарізати.
3. Візьміть казан або високий сотейник з товстим дном. Налийте в нього трохи олії, розігрійте і викладіть ребра. На середньому вогні смажте до рум'яної.
4. Поки обсмажується м'ясо, можна зайнятися овочами: очистіть і вимийте картопля, перець, цибуля, часник.
5. Наріжте картоплю і цибулю середніми кільцями.
6. Так само поступите з помідорами. Солодкий перець наріжте соломкою.
7. Акуратно переверніть реберця.
8. І відразу ж можна викладати овочі. Спочатку цибулю рівним шаром.
9. Потім - часник і картопля.
10. Тепер солодкий перець. При бажанні ви також можете доповнити цей простий рецепт домлями гострим перцем.
11. Рівним шаром розкладіть помідори.
12. І в самому кінці - молоду капусту.
13. Наріжте її досить крупно, щоб вона повністю закрила всі інгредієнти.
14. Прямо зверху можна всипати сіль, перець і інші спеції.
15. Влийте трохи води і встановіть зверху вантаж до тих пір, поки вода не закипить і овочі не пустять сік.
16. Після накрийте кришкою і залиште нудитися хвилин на 40-45 до м'якості овочів і готовності м'яса. От і все, тепер ви знаєте, як приготувати домляму в домашніх умовах. Смачного!