Рецепт Домляма в мультиварці фото

Домляма в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже смачне і просте узбецьке блюдо традиційно готують в казані на відкритому вогні. Так само, для приготування домлями, використовують мультиварку, що значно спрощує процес приготування.

Опис приготування:

Домляма викладається шарами в певному порядку, потім смажиться і гаситься близько двох годин. М'ясо виходить м'яким і соковитим, а овочі наповнені смаком.

  • Яловичина - 400 грам
  • Сало - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Помідори - 2 штуки
  • Баклажан - 1 штука
  • Листя капусти - 3-4 штук (білокачанної)
  • Часник - 8-10 зубчиків
  • Сіль - 2 щіпки
  • Пряні трави - 1 Ст. Ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 2 щіпки
домляма в мультиварці - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
домляма в мультиварці - фото крок 2
Сало нарізаємо шматками і кладемо на дно мультиварки.
домляма в мультиварці - фото крок 3
Додаємо нарізану цибулю.
домляма в мультиварці - фото крок 4
Яловичину нарізаємо шматками і обвалюють у суміші спецій і прянощів, солимо і викладаємо наступним шаром.
домляма в мультиварці - фото крок 5
Додаємо ще трохи цибулі.
домляма в мультиварці - фото крок 6
Морква ріжемо кружальцями і висипаємо на цибулю.
домляма в мультиварці - фото крок 7
Наступним шаром викладаємо шматочки болгарського перцю.
домляма в мультиварці - фото крок 8
Далі, підуть нарізані часточками помідори.
домляма в мультиварці - фото крок 9
На помідори кладемо кружечками порізану баклажан.
домляма в мультиварці - фото крок 10
Далі, посипаємо сіллю, пряними травами і перцем. Додаємо часник.
домляма в мультиварці - фото крок 11
Накриваємо домляму листям капусти. Готуємо в мультиварці. 30 хвилин смажимо, потім, включаємо режим гасіння на 90 хвилин.
домляма в мультиварці - фото крок 12
Домляму подаємо гарячою, доповнивши зеленню. Смачного!

Схожі рецепти