Домляма в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне і просте узбецьке блюдо традиційно готують в казані на відкритому вогні. Так само, для приготування домлями, використовують мультиварку, що значно спрощує процес приготування.
Домляма викладається шарами в певному порядку, потім смажиться і гаситься близько двох годин. М'ясо виходить м'яким і соковитим, а овочі наповнені смаком.
- Яловичина - 400 грам
- Сало - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Листя капусти - 3-4 штук (білокачанної)
- Часник - 8-10 зубчиків
- Сіль - 2 щіпки
- Пряні трави - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 2 щіпки
Підготуємо інгредієнти.
Сало нарізаємо шматками і кладемо на дно мультиварки.
Додаємо нарізану цибулю.
Яловичину нарізаємо шматками і обвалюють у суміші спецій і прянощів, солимо і викладаємо наступним шаром.
Додаємо ще трохи цибулі.
Морква ріжемо кружальцями і висипаємо на цибулю.
Наступним шаром викладаємо шматочки болгарського перцю.
Далі, підуть нарізані часточками помідори.
На помідори кладемо кружечками порізану баклажан.
Далі, посипаємо сіллю, пряними травами і перцем. Додаємо часник.
Накриваємо домляму листям капусти. Готуємо в мультиварці. 30 хвилин смажимо, потім, включаємо режим гасіння на 90 хвилин.
Домляму подаємо гарячою, доповнивши зеленню. Смачного!