Домляма з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Домляма - блюдо узбецької кухні. Саме зараз його потрібно готувати, коли прилавки буквально ломляться від різноманітних овочів. Зазвичай це блюдо готують з бараниною. У мене європейський варіант з куркою.
Домляма дуже корисне, ситне і смачне блюдо. Ароматні овочі з м'ясом в соусі. Зручно, що набір овочів може бути будь-яким залежно від наявності в вашому холодильнику. Але все-таки цибулю, морква, капуста, помідори, картопля повинні бути обов'язково. Спеції також кладіть до смаку.
- Курка - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Капуста - 200 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
У глибоку сковороду або казан викладіть шматки курки. Налийте соняшникову олію.
Злегка обсмажте курку з усіх боків.
Моркву і цибулю наріжте довільно. У мене цибулю півкільцями, а морква кружками. Додайте в казан. Додати сіль, додайте лавровий лист, базилік сушений.
Картопля наріжте кубиками, не дрібний. Викладіть в казан.
Наріжте капусту, занадто тонко різати не потрібно. Додайте до овочів і курки.
Баклажан очистіть, наріжте кружальцями або кубиками, значення не має.
Помідори наріжте кружальцями і викладіть зверху. Додати сіль.
Налийте в каструлю 50 мл води, накрийте кришкою і тушкуйте овочі з куркою на невеликому вогні 35-40 хвилин до готовності. В кінці обов'язково спробуйте і якщо не вистачає солі, додайте. Також додайте подрібнений часник.
Домляма готова!