Домляма узбецькою
(покроковий рецепт з фото)
Домляма - просте, але незвично смачна страва східної кухні. Тушковане у власному соку ніжне м'ясо, просочене соками овочів і наповнене ароматами східних спецій, - це варто спробувати!
Домляма готується на відкритому вогні в казані. Але що робити, якщо хочеться смачного, а казана немає? У такі момени мультиварка нам на допомогу! Так що не переживайте, а краще скоріше дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати домляму узбецькою.
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука (великий)
- Яловичина - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Помідор - 4 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Часник - 1 штука (головка)
- Картопля - 4-5 штук
- Спеції - За смаком (зіра, мелений коріандр, перець духмяний мелений, перець чорний мелений, хміль-сунелі)
- Сіль - За смаком
- Зелень - 1 пучок (петрушка, Braai, кріп)
- Капуста белокочаная - 2-3 штук (лист)
Увімкніть мультиварку в режимі "гасіння" з 90 хвилин. Налийте в чашу рослинне масло, обсмажте там же лук, порізаний кільцями.
Поріжте м'ясо на великі шматки, обваляйте їх в спеціях, приправити сіллю, додайте в чашу і обсмажте з двох сторін.
Додайте тепер морква, порізану товстими кружальцями.
Додайте слідом перець солодкий, порізаний великими кільцями.
Потім - помідори, нарізані великими кубиками.
І баклажани, нарізані великими гуртками.
Також додаємо подрібнену зелень, очищену картоплю і головку часнику.