Домляма в казані
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачне і ситне узбецьке блюдо з м'яса і овочів, яке, до того ж, дуже легко і зручно готувати. Для сімейного обіду або невеликого сімейного свята воно підходить як не можна краще.
По суті своїй, домляма - це те ж рагу, м'ясо, тушковане з овочами. Для приготування цієї страви до вже заявленим в рецепті овочам, можна додавати і інші: морква, баклажани, кабачки. Які є овочі, такі і додаємо. І готується справжня домляма повинна в казані, адже саме товсті стінки казана дозволяють смачно приготувати цю страву. Рецепт, як приготувати домляму в казані, прямо перед вами, так що обов'язково приготуйте це блюдо!
- Баранина - 1 кілограм (можна м'якоть, можна реберця)
- Капуста молода - 1 кілограм
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Перець болгарський - 2 штуки
- Помідори свіжі - 4 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Зіра - 1-2 Щепоток
- Koriandr - 1 щіпка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Баранячі реберця ретельно помиємо і наріжемо. Якщо у вас м'якоть, наріжте її шматками, як на плов.
Нагріваємо казан з рослинним маслом, викладаємо в нього в один ряд м'ясо, нехай обсмажується.
Поки смажиться м'ясо, можна зайнятися овочами. Очистимо картопля і цибуля, перець очистимо від насіння.
Нарізаємо цибулю кільцями, а картопля - кільцями товстіший.
Помідори теж наріжемо кільцями, перець - часточками або смужками.
Реберця обсмажилися з одного боку, перевертаємо їх.
І починаємо викладати шарами підготовлені овочі. Відразу на м'ясо викладаємо цибулю.
Слідом викладаємо картопля.
Потім - болгарський перець.
Потім кружечки помідорів.
Капусту можна розібрати на листя, а можна розрізати на 8-10 частин.
Викладаємо капусту.
Додаємо сіль і спеції, доливаємо півсклянки гарячої води.
Накриваємо капусту тарілкою, ставимо зверху вантаж. Вогонь робимо максимальний, щоб вода закипіла і овочі швидше дали сік.
Коли соку від овочів в казані стане багато, прибираємо вантаж. Закриваємо казан кришкою, прибираємо вогонь до мінімуму.
І продовжуємо готувати хвилин 45. Домляму викладаємо на блюдо шарами.