Рецепт Домашня татарська локшина фото

Домашня татарська локшина
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецептів приготування домашньої татарської локшини можна знайти багато, але не всі вони автентичні. Справжню татарську локшину мене навчила варити моя свекруха, татарка за національністю, ділюся її рецептом!

Приготувати домашню татарську локшину не складно, дотримуйтесь покроковим рекомендаціям і готуйте із задоволенням. Не слід додавати в таку локшину зажарку, щоб зберегти натуральний смак продуктів, не варто додавати і лавровий лист, так як він нівелює смак курки.

  • Курка - 600 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 2, 5 L
  • Борошно - 80-100 грам (кількість борошна залежить від розміру яйця)
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (для подачі)
  • Свіжа зелень - 15 грам (для подачі, Зелена цибуля, кріп, петрушка)
домашня татарська локшина - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
домашня татарська локшина - фото крок 2
Помийте курку, очистіть цибулю, залийте холодною водою, поставте на невеликий вогонь. До закипання варіть у відкритому вигляді, періодично знімаючи піну. Після закипання можна накрити кришкою, але не до кінця, інакше бульйон буде каламутним. Вогонь при варінні повинен бути невеликим, практично мінімальним.
домашня татарська локшина - фото крок 3
Поки вариться бульйон, займіться приготуванням локшини. Для цього вбийте яйце, покладіть трохи солі, збовтайте.
домашня татарська локшина - фото крок 4
Потроху додавайте борошно і змішуйте з яйцем.
домашня татарська локшина - фото крок 5
Подальший заміс тесту робите на столі.
домашня татарська локшина - фото крок 6
Вимішуйте тісто, поки воно не стане дуже щільним і тугим.
домашня татарська локшина - фото крок 7
Розкачайте тісто в пласт, настільки тонко, скільки зможете.
домашня татарська локшина - фото крок 8
Наріжте тісто на смужки.
домашня татарська локшина - фото крок 9
Тісто можна нарізати декількома способами, наприклад, скласти докупи наскільки смужок і нарізати поперек, тоді локшина вийде коротка.
домашня татарська локшина - фото крок 10
Можна згорнути смужку в рулетик і нарізати уздовж, тоді вийде довга локшина.
домашня татарська локшина - фото крок 11
Злегка підсушіть локшину. Її можна заготовити про запас, підсушивши повністю і переклавши в банку для зберігання.
домашня татарська локшина - фото крок 12
Бульйон готовий, цибуля можна прибрати, своє призначення він вже виконав.
домашня татарська локшина - фото крок 13
Дістаньте курку.
домашня татарська локшина - фото крок 14
Розберіть м'ясо курки на волокна.
домашня татарська локшина - фото крок 15
Штам Бульйон, сіль за смаком.
домашня татарська локшина - фото крок 16
Покладіть локшину в бульйон, вимкнувши повністю вогонь.
домашня татарська локшина - фото крок 17
Через 5-10 хвилин, локшина настоїться і буде готова для подачі.
домашня татарська локшина - фото крок 18
Подавайте суп-локшину з шматочками м'яса, чорний мелений перець додавайте до смаку, окремо подавайте дрібно нарізану зелень. Дуже смачна і корисна домашня татарська локшина готова, смачного!

Схожі рецепти