Домашня татарська локшина
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування домашньої татарської локшини можна знайти багато, але не всі вони автентичні. Справжню татарську локшину мене навчила варити моя свекруха, татарка за національністю, ділюся її рецептом!
Приготувати домашню татарську локшину не складно, дотримуйтесь покроковим рекомендаціям і готуйте із задоволенням. Не слід додавати в таку локшину зажарку, щоб зберегти натуральний смак продуктів, не варто додавати і лавровий лист, так як він нівелює смак курки.
- Курка - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 2, 5 L
- Борошно - 80-100 грам (кількість борошна залежить від розміру яйця)
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (для подачі)
- Свіжа зелень - 15 грам (для подачі, Зелена цибуля, кріп, петрушка)
Підготуйте інгредієнти.
Помийте курку, очистіть цибулю, залийте холодною водою, поставте на невеликий вогонь. До закипання варіть у відкритому вигляді, періодично знімаючи піну. Після закипання можна накрити кришкою, але не до кінця, інакше бульйон буде каламутним. Вогонь при варінні повинен бути невеликим, практично мінімальним.
Поки вариться бульйон, займіться приготуванням локшини. Для цього вбийте яйце, покладіть трохи солі, збовтайте.
Потроху додавайте борошно і змішуйте з яйцем.
Подальший заміс тесту робите на столі.
Вимішуйте тісто, поки воно не стане дуже щільним і тугим.
Розкачайте тісто в пласт, настільки тонко, скільки зможете.
Наріжте тісто на смужки.
Тісто можна нарізати декількома способами, наприклад, скласти докупи наскільки смужок і нарізати поперек, тоді локшина вийде коротка.
Можна згорнути смужку в рулетик і нарізати уздовж, тоді вийде довга локшина.
Злегка підсушіть локшину. Її можна заготовити про запас, підсушивши повністю і переклавши в банку для зберігання.
Бульйон готовий, цибуля можна прибрати, своє призначення він вже виконав.
Дістаньте курку.
Розберіть м'ясо курки на волокна.
Штам Бульйон, сіль за смаком.
Покладіть локшину в бульйон, вимкнувши повністю вогонь.
Через 5-10 хвилин, локшина настоїться і буде готова для подачі.
Подавайте суп-локшину з шматочками м'яса, чорний мелений перець додавайте до смаку, окремо подавайте дрібно нарізану зелень. Дуже смачна і корисна домашня татарська локшина готова, смачного!