Рецепт Домашня татарська локшина фото

Домашня татарська локшина
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецептів приготування домашньої татарської локшини можна знайти багато, але не всі вони автентичні. Справжню татарську локшину мене навчила варити моя свекруха, татарка за національністю, ділюся її рецептом!

Опис приготування:

Приготувати домашню татарську локшину не складно, дотримуйтесь покроковим рекомендаціям і готуйте із задоволенням. Не слід додавати в таку локшину зажарку, щоб зберегти натуральний смак продуктів, не варто додавати і лавровий лист, так як він нівелює смак курки.

  • Курка - 600 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 2, 5 L
  • Борошно - 80-100 грам (кількість борошна залежить від розміру яйця)
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (для подачі)
  • Свіжа зелень - 15 грам (для подачі, Зелена цибуля, кріп, петрушка)
домашня татарська локшина - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
домашня татарська локшина - фото крок 2
Помийте курку, очистіть цибулю, залийте холодною водою, поставте на невеликий вогонь. До закипання варіть у відкритому вигляді, періодично знімаючи піну. Після закипання можна накрити кришкою, але не до кінця, інакше бульйон буде каламутним. Вогонь при варінні повинен бути невеликим, практично мінімальним.
домашня татарська локшина - фото крок 3
Поки вариться бульйон, займіться приготуванням локшини. Для цього вбийте яйце, покладіть трохи солі, збовтайте.
домашня татарська локшина - фото крок 4
Потроху додавайте борошно і змішуйте з яйцем.
домашня татарська локшина - фото крок 5
Подальший заміс тесту робите на столі.
домашня татарська локшина - фото крок 6
Вимішуйте тісто, поки воно не стане дуже щільним і тугим.
домашня татарська локшина - фото крок 7
Розкачайте тісто в пласт, настільки тонко, скільки зможете.
домашня татарська локшина - фото крок 8
Наріжте тісто на смужки.
домашня татарська локшина - фото крок 9
Тісто можна нарізати декількома способами, наприклад, скласти докупи наскільки смужок і нарізати поперек, тоді локшина вийде коротка.
домашня татарська локшина - фото крок 10
Можна згорнути смужку в рулетик і нарізати уздовж, тоді вийде довга локшина.
домашня татарська локшина - фото крок 11
Злегка підсушіть локшину. Її можна заготовити про запас, підсушивши повністю і переклавши в банку для зберігання.
домашня татарська локшина - фото крок 12
Бульйон готовий, цибуля можна прибрати, своє призначення він вже виконав.
домашня татарська локшина - фото крок 13
Дістаньте курку.
домашня татарська локшина - фото крок 14
Розберіть м'ясо курки на волокна.
домашня татарська локшина - фото крок 15
Штам Бульйон, сіль за смаком.
домашня татарська локшина - фото крок 16
Покладіть локшину в бульйон, вимкнувши повністю вогонь.
домашня татарська локшина - фото крок 17
Через 5-10 хвилин, локшина настоїться і буде готова для подачі.
домашня татарська локшина - фото крок 18
Подавайте суп-локшину з шматочками м'яса, чорний мелений перець додавайте до смаку, окремо подавайте дрібно нарізану зелень. Дуже смачна і корисна домашня татарська локшина готова, смачного!

Схожі рецепти