Салат з кабачків «татарська пісня» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Уже не перший рік закриваю кабачки таким способом, завжди відлітають першими. Салат гострий, пікантний, соковитий, його варто спробувати! Читайте рецепт!
З даної кількості продуктів виходить 2 літрові баночки смачного салату, може ще залишиться трішки "для проби" . Якщо консервацію будуть їсти і діти, тоді не додавайте червоний мелений перець, без нього теж смачно, але не гостро. Його можна додати потім, кожному в тарілочку. Отже, докладніше читайте в моєму рецепті, як приготувати "салат з кабачків "татарська пісня" на зиму! хай щастить!
- Кабачки - 2 кілограма
- Болгарський перець - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Помідор великий - 4 штуки
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 150 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Оцет 9% столовий - 100 мілілітрів
- Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка
- Часник - 4-5 зубчиків
1. Підготуйте овочі, цибуля у мене невеликий, я беру його більше. Приступимо!
2. Кабачки вимийте, відріжте хвостики і наріжте брусочками. У мене кабачки довгі, я кожен розрізала спочатку на 3 частини, потім кожну на половинки і вже тоді на брусочки. Але це не головне, можна порізати і кільцями або полуколечкамі.
3. Очистіть цибулю, часник, морква, у перцю видаліть насіння, у яблука - сердцевінку. Все крупно наріжте і складіть в чашу подрібнювача. Увімкніть машинку на пару хвилин.
4. Виходить таке густе пюре. Перелийте його в каструлю і доведіть до кипіння.
5. У кипляче пюре покладіть кабачки, сіль і цукор, перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте під кришкою 40 хвилин. Періодично акуратно перемішуйте ложкою або лопаткою. Через 5 хвилин кабачки пустять сік, покриються повністю рідиною і будуть вариться в соку.
6. Для 5 хвилин до кінця варіння салату влийте оцет і рослинне масло. Перемішайте.
7. Розкладіть салат по стерильним банкам, накрийте стерильними кришками і закатати. Переверніть догори дном до повного охолодження.
8. Зберігайте баночки в прохолодному місці.