Рецепт Домашня чіабатта фото

Домашня чіабатта
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Якщо ви є справжнім шанувальником домашньої випічки і часто готуєте своїм рідним різні смаколики, то у вашій колекції обов'язково повинен бути цей простий рецепт домашньої чіабатти.

Насамперед, для тих, хто ще не знає, я хочу розповісти, що чіабатта - це традиційний італійський хліб, який готують з дріжджового тіста, тому він виходить дуже повітряний, з характерними великими дірочками в м'якушки і хрусткою скоринкою. Загалом, vkusnotishta neopisuemaya, і в цьому рецепті приготування домашньої чіабатти я детально розповім вам, як зробити такий хліб. Але відразу хочу попередити, що вам доведеться витратити досить багато часу на це, адже від початку приготування і до кінцевого результату пройде близько 17 годин, хоча більшу частину цього часу вам робити нічого не доведеться. Ну що, ще не передумали готувати чудовий італійський хліб, тоді ознайомтеся з моїм рецептом домашньої чіабатти з фото і сміливо приступайте до справи.

  • Борошно - 430 грам(300 г - в тісто, 130 г - в Опара)
  • Вода тепла - 270 мілілітрів(200 мл - в тісто, 70 мл - в Опара (+2 столові ложки))
  • Дріжджі сухі - 0, 5 чайних ложки(+1/8 чайної ложки на опару)
  • Молоко тепле - 50 мілілітрів
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 щіпки
домашня чіабатта - фото крок 1
Для початку приготуємо опару. У склянку наливаємо 2 столові ложки теплої води і розчиняємо в ній дріжджі, залишаємо цю суміш на 15 хвилин. Після закінчення часу додаємо до неї 130 грам борошна, 70 мл теплої води, перемішуємо все і залишаємо опару на 12 годин.
домашня чіабатта - фото крок 2
Коли пройде 12 годин, продовжуємо приготування. Тепер в чашці змішуємо тепле молоко і 0, 5 чайної ложки дріжджів, залишаємо на 5 хвилин. Переливаємо цю суміш в блендер, додаємо борошно, сіль, оливкова олія, перемішуємо. В кінці втручаємося в тісто опару і додаємо теплу воду.
домашня чіабатта - фото крок 3
Замішуємо з цих інгредієнтів однорідне тісто, перекладаємо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплі на 3 годину.
домашня чіабатта - фото крок 4
Далі ми застилає форму пекарської папером, змащуємо її оливковою олією. Акуратно перекладаємо тісто в форму, знову накриваємо рушником і залишаємо підніматися на годину.
домашня чіабатта - фото крок 5
Через годину ми посипаємо поверхню майбутньої чіабатти борошном, найкраще житній, але підійде і пшенична.
домашня чіабатта - фото крок 6
Розігріваємо духовку до 230 градусів, на нижній рівень ставимо каструльку з водою, щоб утворювалася пара. Випікаємо чіабатту на середньому рівні протягом 25 хвилин, потім вимикаємо духовку, але не дістаємо чіабатту ще хвилин 10.
домашня чіабатта - фото крок 7
Готовий хліб витягаємо з духовки і даємо йому охолонути під рушником, а потім вже можна і пробувати нашу чіабатту. Смачного!

Схожі рецепти