Домашній сир Панир
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Класичний рецепт приготування індійського сиру Панир.
Кількість порцій: 4-6
- Молоко - 4 L (з високим вмістом жиру)
- Лимон - 1 штука (або оцет)
Нагрійте молоко і вичавіть трохи лимонного соку туди. Коли молоко почне згортатися, помішуйте дерев'яною лопаткою і додайте трохи більше лимонного соку (або оцет). Заважайте поки молоко не розділиться на прозору рідину і м'які білі"пластівці" .
Промийте рушник прісною водою, покладіть в ємність так, щоб воно звисало по краях. Влийте згорнуте молоко.
Дайте рідини стекти.
Візьміть тканину за краї і підніміть.
Потім, вичавлювати з сиру воду.
Тепер викладіть його в глибоку тарілку.
Накрийте зверху блюдцем і поставте щось важке зверху. Поставте в холодильник на кілька годин. Якщо накопичитися вода, просто злийте.
Сир готовий.
Можна вживати відразу, а можна обсмажити протягом 3-4 хвилин в маслі.