Рецепт Домашній сир Панир фото

Домашній сир Панир
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Молочні продукти , Сир
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На сніданок
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Класичний рецепт приготування індійського сиру Панир.

Кількість порцій: 4-6
  • Молоко - 4 L (з високим вмістом жиру)
  • Лимон - 1 штука (або оцет)
домашній сир Панир - фото крок 1
Нагрійте молоко і вичавіть трохи лимонного соку туди. Коли молоко почне згортатися, помішуйте дерев'яною лопаткою і додайте трохи більше лимонного соку (або оцет). Заважайте поки молоко не розділиться на прозору рідину і м'які білі"пластівці" .
домашній сир Панир - фото крок 2
Промийте рушник прісною водою, покладіть в ємність так, щоб воно звисало по краях. Влийте згорнуте молоко.
домашній сир Панир - фото крок 3
Дайте рідини стекти.
домашній сир Панир - фото крок 4
Візьміть тканину за краї і підніміть.
домашній сир Панир - фото крок 5
Потім, вичавлювати з сиру воду.
домашній сир Панир - фото крок 6
Тепер викладіть його в глибоку тарілку.
домашній сир Панир - фото крок 7
Накрийте зверху блюдцем і поставте щось важке зверху. Поставте в холодильник на кілька годин. Якщо накопичитися вода, просто злийте.
домашній сир Панир - фото крок 8
Сир готовий.
домашній сир Панир - фото крок 9
Можна вживати відразу, а можна обсмажити протягом 3-4 хвилин в маслі.

Схожі рецепти