Домашній хліб з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Цей хліб не складно приготувати і виходить він дуже смачним, особливо ще в теплому вигляді. Можливо, він навіть не встигне охолонути
Опис приготування:
Чи не давно відкрила для себе цей рецепт, вже за описом він мені сподобався. Доступні інгредієнти, та й готується хліб просто! В результаті виходить м'який і смачний хлібець. Ну що ж, приступимо!
- Молоко - 400 мілілітрів (кімнатної температури)
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем 15% - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 7 Ст. Ложок (приблизно)
1. Змішуємо в мисці молоко, дріжджі, 1 немає. L. Пісочний я 1 ст. L. Борошна. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце хвилин на 20 "підніматися" .
2. В цей час займемося приготуванням лука. Цибуля чистий, ріжемо квадратиками (можна півкільцями), обсмажуємо на розпеченій сковороді в рослинному маслі (2 ст. Л.), додати до нього 1 немає. L . Пісочний я 0, 5 немає. L. Солі. Загальний час смаження у Вас повинно вийти приблизно 2-4 хвилини. Лук повинен бути золотистого кольору. Після смаження цибулю потрібно остудити.
3. В окрему миску просіваємо борошно, додаємо до неї залишки солі (можна відразу ж додати і залишки цукру).
4. До борошна додаємо піднялися дріжджі, остиглий цибулю, яйце, сметану, рослинна олія (2 ст. Л.), цукор (якщо не зробили цього раніше). Все добре перемішуємо. Якщо тісто здається Вам занадто рідким, то можете додати ще борошна. Але воно не повинно бути сильно тугим, т. Це. Не варто сильно"забивати його борошном" .
5. Накриваємо тісто чистим рушником і ставимо в тепле місце"підніматися" хвилини 30. Після закінчення цього часу моє тісто виглядало так:
6. Тісто необхідно обмять і залишити його ще хвилин на 20 знову"піднятися" . Далі тісто знову обмять, сформувати з нього кулю. Деко застелити папером для випікання, попередньо змащеній олією (приблизно 2 ст. Л.). Викладаємо майбутній хлібець на деко. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на"расстойку" з 15-20 хвилин.
7. Робимо надрізи на хлібі і змащуємо його рослинним маслом (1-2 ст. Л.). Ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
8. Ось такий хлібець виходить. Як тільки він спечеться, його потрібно накриль рушником і дати охолонути. Смачного!