Домашній чізкейк без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Любителям сирних десертів пропоную рецепт, як приготувати чізкейк без випічки. У нього не додаються яйця, що скорочує жирність чизкейка. Десерт виходить смачний і корисний. Спробуємо?
Хрустка основа з пісочного печива, а зверху ніжне хмарка сирної маси. Десерт повинен сподобатися і маленьким нехочух, які не люблять їсти корисний сир.
- Печиво пісочне - 150 грам
- Вершкове масло - 80 грам (розтоплене)
- Сир 9% - 500 грам
- Крем 20% - 80 мілілітрів
- Вершки 20% - 100 мілілітрів
- Цукрова пудра - 100 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Желатин швидкорозчинний - 20 грам (без верху)
- Вода - 100 мілілітрів
Підготуйте необхідні продукти. Желатин замочити в холодній воді. Сир пробийте занурювальним блендером до однорідності.
Для пісочного коржа візьміть пісочне печиво і розтопіть вершкове масло.
Печиво подрібніть в крихту, додайте олію, перемішайте до однорідності.
Роз'ємне кільце (діаметр - 18 см) поставте на блюдо. Викладіть пісочну крихту на дно, утрамбуйте.
Набряклий желатин з'єднайте з вершками і розпустіть його на повільному вогні, не доводячи до кипіння. У мисці з'єднайте сир, сметану і збийте міксером до однорідності. Додайте цукрову пудру, збийте. Продовжуючи збивати, влийте желатинову суміш тонкою цівкою.
Вилийте пухку масу на пісочний корж, накрийте кільце харчовою плівкою. Поставте чізкейк в холодильник на 2 годину. Проведіть тонким ножем уздовж бортів кільця, зніміть його. Смачного!