Домашні маршмеллоу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
У багатьох рецептах десертів одним з інгредієнтів є маршмеллоу, але не завжди хочеться використовувати саме покупну солодкість. Тому розповім вам, як приготувати домашні маршмеллоу!
Опис приготування:
Пропоную вам дізнатися, як приготувати домашні маршмеллоу. Дуже оригінальний рецепт, за допомогою якого ви зможете приготувати корисні та смачні маршмеллоу. Акуратно варіть інвертний сироп, щоб він не загус. Готову масу з маршмеллоу рекомендую викласти на застелений пергаментним папером деко, попередньо посипавши її кукурудзяним крохмалем або цукровою пудрою, так як маса дуже погано відстає від харчової плівки.
- Желатин - 25 грам
- Цукор - 750 грам
- Вода - 260 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 2/3 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Інвертний сироп - 160 мілілітрів
1. Для початку приготуйте інвертний сироп. Для цього цукор (350 г) змішайте з гарячою водою (160 мл), доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту. Зменшіть вогонь на мінімум, закрийте щільно кришкою, варіть 15-25 хв. Зніміть, як тільки сироп стане жовтіти. Дайте охолонути протягом 10 хвилин, додайте соду, гаситься водою, дайте опасть піні.
2. Желатин залийте 100 мл холодної води і залиште набухати. Далі розтопіть його на водяній бані, постійно помішуючи.
3. До залишився цукру додайте сіль, воду і інвертний сироп. Коли маса закипить, кип'ятіть протягом 8 хвилин 100 градусах. Холодний желатин перелийте в чашу і збивайте його на маленькій швидкості за допомогою міксера.
4. Поступово влийте в желатин сироп так, щоб він не потрапив на віночок. Збільште швидкість міксера до максимуму. Далі додайте ванілін і продовжуйте збивати до загустіння.
5. Після цього за допомогою кондитерського мішка викладіть смужки маршмеллоу на застелений пергаментним папером і посипаний кукурудзяним крохмалем деко. Дайте маршмеллоу підсохнути протягом 3 годин.
6. Далі обваляйте їх у цукровій пудрі і і розріжте на невеликі шматочки. Смачного!