Домашні маршмеллоу
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох рецептах десертів одним з інгредієнтів є маршмеллоу, але не завжди хочеться використовувати саме покупну солодкість. Тому розповім вам, як приготувати домашні маршмеллоу!
Пропоную вам дізнатися, як приготувати домашні маршмеллоу. Дуже оригінальний рецепт, за допомогою якого ви зможете приготувати корисні та смачні маршмеллоу. Акуратно варіть інвертний сироп, щоб він не загус. Готову масу з маршмеллоу рекомендую викласти на застелений пергаментним папером деко, попередньо посипавши її кукурудзяним крохмалем або цукровою пудрою, так як маса дуже погано відстає від харчової плівки.
- Желатин - 25 грам
- Цукор - 750 грам
- Вода - 260 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 2/3 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Інвертний сироп - 160 мілілітрів
1. Для початку приготуйте інвертний сироп. Для цього цукор (350 г) змішайте з гарячою водою (160 мл), доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту. Зменшіть вогонь на мінімум, закрийте щільно кришкою, варіть 15-25 хв. Зніміть, як тільки сироп стане жовтіти. Дайте охолонути протягом 10 хвилин, додайте соду, гаситься водою, дайте опасть піні.
2. Желатин залийте 100 мл холодної води і залиште набухати. Далі розтопіть його на водяній бані, постійно помішуючи.
3. До залишився цукру додайте сіль, воду і інвертний сироп. Коли маса закипить, кип'ятіть протягом 8 хвилин 100 градусах. Холодний желатин перелийте в чашу і збивайте його на маленькій швидкості за допомогою міксера.
4. Поступово влийте в желатин сироп так, щоб він не потрапив на віночок. Збільште швидкість міксера до максимуму. Далі додайте ванілін і продовжуйте збивати до загустіння.
5. Після цього за допомогою кондитерського мішка викладіть смужки маршмеллоу на застелений пергаментним папером і посипаний кукурудзяним крохмалем деко. Дайте маршмеллоу підсохнути протягом 3 годин.
6. Далі обваляйте їх у цукровій пудрі і і розріжте на невеликі шматочки. Смачного!