Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі
(покроковий рецепт з фото)
Натуральна закваска для хліба на родзинках - це альтернатива дріжджовому Опарне. Готується практично за таким же принципом і не вимагає особливих кулінарних навичок.
Якщо вам потрібно приготувати закваску без дріжджів, використовуйте родзинки. Правда часу на приготування такої закваски йде до 48 годин. На ній можна випікати хліб, який вийде дуже пишним і смачним. Дивіться рецепт, як приготувати закваску для хліба на родзинках - нижче.
- Ізюм - 1/2 склянки
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Тепла вода - 1 склянок
1. Відмінна заміна дріжджів - бродіння Ізюмі. Отже, замочуємо родзинки хвилин на 20-30 у воді.
2. Тепер в теплу воду, що залишилася після замочування родзинок, додаємо цукор і борошно. Розмішуємо до тих пір, поки не вийде консистенція сметани.
3. Ми залишаємо масу в теплому місці на 48 годин. Закваска повинна за цей час збільшитися вдвічі.
4. Ось тепер можна на ній випікати хліб.