Рецепт Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі фото

Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Натуральна закваска для хліба на родзинках - це альтернатива дріжджовому Опарне. Готується практично за таким же принципом і не вимагає особливих кулінарних навичок.

Опис приготування:

Якщо вам потрібно приготувати закваску без дріжджів, використовуйте родзинки. Правда часу на приготування такої закваски йде до 48 годин. На ній можна випікати хліб, який вийде дуже пишним і смачним. Дивіться рецепт, як приготувати закваску для хліба на родзинках - нижче.

  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 1, 5 чайних ложки
  • Тепла вода - 1 склянок
Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі - фото крок 1
1. Відмінна заміна дріжджів - бродіння Ізюмі. Отже, замочуємо родзинки хвилин на 20-30 у воді.
Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі - фото крок 2
2. Тепер в теплу воду, що залишилася після замочування родзинок, додаємо цукор і борошно. Розмішуємо до тих пір, поки не вийде консистенція сметани.
Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі - фото крок 3
3. Ми залишаємо масу в теплому місці на 48 годин. Закваска повинна за цей час збільшитися вдвічі.
Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі - фото крок 4
4. Ось тепер можна на ній випікати хліб.

Схожі рецепти