Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Натуральна закваска для хліба на родзинках - це альтернатива дріжджовому Опарне. Готується практично за таким же принципом і не вимагає особливих кулінарних навичок.
Опис приготування:
Якщо вам потрібно приготувати закваску без дріжджів, використовуйте родзинки. Правда часу на приготування такої закваски йде до 48 годин. На ній можна випікати хліб, який вийде дуже пишним і смачним. Дивіться рецепт, як приготувати закваску для хліба на родзинках - нижче.
- Ізюм - 1/2 склянки
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Тепла вода - 1 склянок
1. Відмінна заміна дріжджів - бродіння Ізюмі. Отже, замочуємо родзинки хвилин на 20-30 у воді.
2. Тепер в теплу воду, що залишилася після замочування родзинок, додаємо цукор і борошно. Розмішуємо до тих пір, поки не вийде консистенція сметани.
3. Ми залишаємо масу в теплому місці на 48 годин. Закваска повинна за цей час збільшитися вдвічі.
4. Ось тепер можна на ній випікати хліб.