Рецепт Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі фото

Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Натуральна закваска для хліба на родзинках - це альтернатива дріжджовому Опарне. Готується практично за таким же принципом і не вимагає особливих кулінарних навичок.

Якщо вам потрібно приготувати закваску без дріжджів, використовуйте родзинки. Правда часу на приготування такої закваски йде до 48 годин. На ній можна випікати хліб, який вийде дуже пишним і смачним. Дивіться рецепт, як приготувати закваску для хліба на родзинках - нижче.

  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 1, 5 чайних ложки
  • Тепла вода - 1 склянок
Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі - фото крок 1
1. Відмінна заміна дріжджів - бродіння Ізюмі. Отже, замочуємо родзинки хвилин на 20-30 у воді.
Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі - фото крок 2
2. Тепер в теплу воду, що залишилася після замочування родзинок, додаємо цукор і борошно. Розмішуємо до тих пір, поки не вийде консистенція сметани.
Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі - фото крок 3
3. Ми залишаємо масу в теплому місці на 48 годин. Закваска повинна за цей час збільшитися вдвічі.
Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі - фото крок 4
4. Ось тепер можна на ній випікати хліб.

Схожі рецепти