Хмелеві дріжджі
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки дріжджів випічка виходить повітрям і легкої. Сьогодні без проблем можна купити будь-які дріжджі. Розповім один рецепт, який недавно знайшов в одному журналі, як приготувати хмелеві дріжджі.
Такі дріжджі домашнього приготування можна зберігати в холодильнику і використовувати при необхідності. Головне не забити дріжджі і не зробити з них готову опару, тоді випічка вийде не такою легкою і повітряної. Робив вже на готових дріжджах і хліб, і булочки - відмінний смак і красивий вид. Краще використовувати для приготування свіжий хміль, однак і сушений цілком згодиться.
- Вода - 1 Склянка
- Хміль - 2 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Борошно - 110 грам
- Картопля - 100 грам
1. Шишки сушеного хмелю, який купив в аптеці, насипаю в термос і заливаю склянкою крутого окропу, закриваю кришкою і залишаю відстоятися (близько 24 годин).
2. Остигнула масу проціджують через сито, шишки хмелю вже не потрібні, їх викидаю.
3. У миску до процідженого настою додаю сіль, цукровий пісок і 30 грам пшеничного борошна.
4. Ретельно перемішую отриману рідину, накриваю кришкою і залишаю на добу.
5. Через добу перевіряю масу, вона повинна бути пухирчастої, потім залишаю ще на 24 годину.
6. Картоплю чищу і мою, нарізаю її шматочками і відварюю до повної готовності.
7. Відварну картоплю розминають в пюре і додаю до настоянці з шишок хмелю, і залишаю ще на 24 годину, потім додаю ще 40 грам борошна, а через добу ще 40 грам.
8. Готову масу проціджують і переливаю в ємність з щільно закривається кришкою, щоб до верху залишалося досить місця. Зберігаю дріжджі до двох місяців в холодильнику.