Рецепт Хмелеві дріжджі фото

Хмелеві дріжджі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Заготовки
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 4 дн. 18 г. 0 хв.

Завдяки дріжджів випічка виходить повітрям і легкої. Сьогодні без проблем можна купити будь-які дріжджі. Розповім один рецепт, який недавно знайшов в одному журналі, як приготувати хмелеві дріжджі.

Опис приготування:

Такі дріжджі домашнього приготування можна зберігати в холодильнику і використовувати при необхідності. Головне не забити дріжджі і не зробити з них готову опару, тоді випічка вийде не такою легкою і повітряної. Робив вже на готових дріжджах і хліб, і булочки - відмінний смак і красивий вид. Краще використовувати для приготування свіжий хміль, однак і сушений цілком згодиться.

  • Вода - 1 Склянка
  • Хміль - 2 Ст. Ложки
  • Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Борошно - 110 грам
  • Картопля - 100 грам
хмелеві дріжджі - фото крок 1
1. Шишки сушеного хмелю, який купив в аптеці, насипаю в термос і заливаю склянкою крутого окропу, закриваю кришкою і залишаю відстоятися (близько 24 годин).
хмелеві дріжджі - фото крок 2
2. Остигнула масу проціджують через сито, шишки хмелю вже не потрібні, їх викидаю.
хмелеві дріжджі - фото крок 3
3. У миску до процідженого настою додаю сіль, цукровий пісок і 30 грам пшеничного борошна.
хмелеві дріжджі - фото крок 4
4. Ретельно перемішую отриману рідину, накриваю кришкою і залишаю на добу.
хмелеві дріжджі - фото крок 5
5. Через добу перевіряю масу, вона повинна бути пухирчастої, потім залишаю ще на 24 годину.
хмелеві дріжджі - фото крок 6
6. Картоплю чищу і мою, нарізаю її шматочками і відварюю до повної готовності.
хмелеві дріжджі - фото крок 7
7. Відварну картоплю розминають в пюре і додаю до настоянці з шишок хмелю, і залишаю ще на 24 годину, потім додаю ще 40 грам борошна, а через добу ще 40 грам.
хмелеві дріжджі - фото крок 8
8. Готову масу проціджують і переливаю в ємність з щільно закривається кришкою, щоб до верху залишалося досить місця. Зберігаю дріжджі до двох місяців в холодильнику.

Схожі рецепти