Дієтичний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Яблука традиційно вважаються важливим компонентом будь-якої дієти. І все завдяки великій кількості вітамінів і корисних речовин. У складі пирога вони не втрачають своїх властивостей.
Дієтичний яблучний пиріг можна готувати в невеликих формах на одну порцію, як у мене, але можна і взяти одну велику - як вам зручніше. Отже приступимо - спочатку яблука очистіть і наріжте скибочками. Доведіть до кипіння трохи води з ложкою цукру і протушкувати в цьому сиропі яблука протягом 5 хвилин. Потім вершкове масло збийте з цукром, додайте яєчні жовтки, цедру, сік і перемелений в борошно мигдаль. Добре перемішайте і введіть в тісто збиті білки. Форми для запікання змастіть маслом і наповніть наполовину яблуками. Зверху викладіть тісто і випікайте протягом 45 хвилин при 140 градусах. Подавайте на стіл в теплому вигляді. Приємного чаювання!
- Цукор - 100 грам
- Мигдаль - 125 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Вапно - 1 штука(tsedra і сік)
- Яйця - 2 штуки
- Яблука - 4 штуки