Дієтичний пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви в пошуку не тільки корисних, але і смачних низькокалорійних страв, тоді рецепт приготування дієтичного пирога з капустою буде вам дуже до речі. Легкий, оригінальний і дуже апетитний.
Сама капуста - це корисний дієтичний продукт, багатий клітковиною, вітамінами і мінералами. Високу калорійність капустяної випічки визначає біле борошно, велика кількість яєць, цукру і тваринних або рослинних жирів. Розповім, як приготувати дієтичний пиріг з капустою, який не тільки буде радувати своїм смаком, але і не принесе шкоди фігурі. Бюджетна, проста і безсумнівно смачна випічка! Беріть рецепт на замітку!
- Капуста - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Кефір - 0, 5 склянки (знежирений)
- Яйце - 1 штука
- Борошно цільнозернове - 6 Ст. Ложок (з гіркою)
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кунжут - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Капусту тонко нашаткуйте. Цибуля наріжте кубиками. На сковороді на рослинній олії обсмажте спочатку цибулю, потім додайте капусту і тушкуйте все разом до готовності. В кінці додайте за смаком сіль і мелений перець.
У глибокій мисці збийте яйце з 0, 5 ç.l. Солі.
Додайте кефір.
Насипте борошно і соду.
Перемішайте тісто до однорідного стану. Якщо тісто густуватої, додайте трохи кефіру, якщо рідкуватий, то трохи борошна. За консистенцією тісто має бути як на оладки.
Форму для випічки застеліть пергаментом, змастіть маслом, присипте дно і боки манкою. Розмір форми у мене 18 см. В діаметрі, для форми більшого обсягу збільшуйте інгредієнти пропорційно. Вилийте приблизно половину тіста і розрівняйте його лопаткою.
Зверху рівномірно розподіліть капустяну начинку.
Полийте капусту залишками тіста і посипте зверху за бажанням кунжутом. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Дієтичний пиріг з капустою готовий.
Дайте йому трохи охолонути, наріжте на порції і подавайте до столу. Пиріг смачний як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Смачного!