Яблучний штрудель дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную почати ранок з аромату кориці і яблук, і приготувати яблучний штрудель дієтичний. А чому дієтичний запитаєте ви? А тому що витяжний тісто ми замінимо на звичайний лаваш.
Неймовірно простий і не менш смачний десерт, який ви з легкістю приготуєте буквально на швидку руку. Штрудель будемо готувати без всякої метушні з тестом, візьмемо звичайний тонкий лаваш. Завдяки чому випічка виходить не тільки смачна, але і практично дієтична. Один-два шматочка такого ласощі точно не зможуть зіпсувати вашу фігуру. Начинка може бути найрізноманітніша, у мене яблука, кориця і горішки. Пригощайтеся!
- Лаваш тонкий - 1 штука
- Яблука - 2-3 штук
- Горіхи волоські - 60 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Мед - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Яблука наріжте невеликими кубиками.
Запечіть яблука в мікрохвильовій печі до м'якості. Залежно від сорту яблук і потужності мікрохвильовки може піти від 4 до 8 хвилин. Один-два рази яблука необхідно в процесі перемішати.
Додайте до яблук корицю і мед за смаком.
Додайте сюди ж за бажанням подрібнені волоські горіхи або родзинки.
Добре все перемішайте.
Збийте яйце з цукром.
Змастіть лаваш яєчною сумішшю за допомогою кулінарної кисті.
Розподіліть рівномірно начинку, відступивши трохи від одного краю.
Загорніть лаваш з начинкою рулетом. Перенесіть акуратно рулет на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком і змастіть поверхню залишилася яєчної сумішшю. Випікайте при 190 градусах близько 15 хвилин.
Дієтичний яблучний штрудель готовий. Смачного!