Дієтичні котлети
(покроковий рецепт з фото)
Не всі люблять морквину, і не всі можуть дозволити собі жирні м'ясні котлети, а ось рецепт приготування дієтичних котлет може стати улюбленою стравою вашої родини.
Ilyf і Петров, швидше за все, дуже б здивувалися, якби дізналися наскільки популярний рецепт приготування дієтичних морквяних котлет. Це дієтичне смачне блюдо корисно не тільки дітям, але і тим, хто веде здоровий спосіб життя. Котлети з моркви виходять не тільки апетитними, але і красивими. Готуються вони швидко і легко.
- Морква - 1 кілограм
- Молоко - 2 склянки
- Манна крупа - 2/3 склянки
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Власне для приготування дієтичних морквяних котлет нам знадобиться, природно, морквина. Яку ми повинні вимити, почистити, а потім натерти на крупній тертці. Не забуваємо котлети віджати від зайвої вологи, щоб ні у нас не розвалилися.
2. Тепер приступаємо до молока, його потрібно зігріти в сотейнику. Потім в каструлю з гарячим молоком викладаємо терту моркву, цукор і вершкове масло. Солимо до смаку. Перемішуємо інгредієнти, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо на середньому вогні до тих пір поки морква не стане м'якою.
3. Після того як морква стане м'якою в масу додаємо манну крупу і перемішуємо. Тушкуємо масу на середньому вогні ще 10 хвилин. Масу знімаємо з вогню, охолоджуємо і додаємо яєчні жовтки. Потім перемішуємо і охолоджуємо.
4. З охолодженої морквяної маси формуємо котлети. Вмочуємо їх в яєчному білку, а потім обвалюють у панірувальних сухарях. Котлети обсмажуємо з двох сторін на попередньо розігрітій олії до появи рум'яної скоринки. Готові морквяні котлети подаємо зі сметаною. Смачного!