Дієтичні котлети з курки
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичні котлети за цим рецептом виходять дуже ніжними і смачними. До них рекомендую подати гарнір зі свіжих овочів або гречаної каші.
Котлети з курки сподобаються всім без винятку, вони ніжні, м'які і зійдуть з будь-яким гарніром.
- Куряче філе - 500 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Шматок білого вчорашнього хліба - 70 грам
- Спеції до курки - За смаком
- Борошно - 1 Склянка
Куряче філе нарізати шматочками. Скласти в блендер і перебити в фарш.
Вийняти фарш з блендера і перекласти в миску.
Ріпчасту цибулю очистити. Помістити в блендер і перебити дрібно. Я свідомо не перебиваю цибулю разом з фаршем, бо вийде, що фарш став кашею, а цибуля залишився великими шматками.
Додайте до фаршу сіль, спеції.
Додайте до фаршу сіль, спеції.
Розмочити в кефірі хліб. Помістіть все в блендер і збийте. Отриману масу додайте до фаршу і вимішайте його добре.
Чи не кладіть в фарш свіжий батон. Краще брати черствий або вчорашній. Від свіжого хліба котлети виходять з гірчинкою.
Чи не кладіть в фарш свіжий батон. Краще брати черствий або вчорашній. Від свіжого хліба котлети виходять з гірчинкою.
Столовою ложкою наберіть порцію фаршу для 1 котлети. Перекладіть його в миску з борошном і обваляйте.
Обсмажуємо сфорязикні котлети з двох сторін. Перевернув на другую сторону, дайте котлети підрум'янитися, потім влийте 1 ст. Ложку води в сковороду і накрийте кришкою. Котлета пропарити відразу.
Так обсмажуємо все котлети до готовності. Потім викладаємо їх на деко. Розігріваємо духовку до 180 градусів і 10 хвилин даємо котлет побути в духовці. Вони стануть смачніше.
Подаємо до столу.