Десерт «Toffi eppl»
(покроковий рецепт з фото)
"яблуко тоффі" - англійська тарт з соковитими зеленими яблуками і згущеним молоком. Рецепт дуже оригінальний і зрозумілий, взятий з книги, присвяченій англійським національним стравам. Обов'язково спробуйте!
Справжній англійський тарт, ну що може бути краще? До вашої уваги - класичний рецепт приготування десерту "тоффи Еппл" . Ніжне пісочне тісто дуже добре випікається і прекрасно поєднується з кислуватими зеленими яблуками і солодкої згущеним молоком. Дуже смачно! Удачі в приготуванні!
- Жовтки - 2 штуки
- Ванілін - 2 грами
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Яблука зелені - 4 штуки (кислі)
- Згущене молоко - 1 штука (баночка)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Просійте борошно, додавши сіль і цукрову пудру.
Поріжте кубиками вершкове масло, додайте до борошна.
Розітріть масу руками в дрібну крихту.
Додайте цедру одного лимона.
Додайте жовтки і замісити тісто. Якщо тісто сухувате - додайте молоко!
Сформуйте з тіста кулю, замотайте його в плівку і поставте на годину в холодильник.
Розкачайте тісто в пласт. Перекладіть в змащену маслом форму (28 см).
Акуратно розподіляємо тісто за формою, ставимо ще на 1 час в холодильник.
Яблука промийте і поріжте кубиками, потім засипте цукром, щоб вони виділили сік.
Холодний корж наколюємо виделкою і запікаємо в духовці 15 хвилин, температура 180 градусів.
Тепер промазуємо його згущеним молоком.
Викладаємо зверху яблука і поливаємо яблучним соком, який виділився. Запікаємо в духовці 45 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!