Деруни зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати свою сім'ю або друзів смачним і недорогим вечерею, та й так, щоб біля плити не стояти півдня? Тоді цей рецепт, як приготувати деруни зі свининою, ідеально підійде вам.
Для подрібнення картоплі можна скористатися теркою, м'ясорубкою або блендером, але все ж традиційно використовуємо тертку. Після обробки картоплі його потрібно дуже швидко готувати, щоб він не почорнів, тому якщо розраховуєте на велику компанію, то краще картопля натирати порційно. А ось з м'ясом проблем не виникне, його необхідно перекрутити через м'ясорубку, тоді тісто для дерунів буде однорідним. Подавати страву краще зі сметаною.
- Картопля - 5 штук
- Свинина - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Своїм та очищаємо картоплю, натираємо його на крупній тертці і складаємо в миску, чистимо і натираємо цибулину.
2. М'ясо миємо, нарізаємо шматочками і пропускаємо через м'ясорубку, відправляємо його до картоплі і цибулі, vbivaem яйця, солимо і перчимо, все ретельно перемішуємо.
3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо в неї трохи рослинного масла, ложкою викладаємо деруни, обсмажуємо їх з кожного боку до появи рум'яної скоринки, потім перекладаємо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир, і перекладаємо на тарілку. Те ж саме робимо і з рештою тестом. Їмо готові деруни гарячими.