Деруни з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Морквяні деруни зі сметанним соусом - це смачно, корисно і ситно. Можна приготувати їх на сніданок, до обіду, на вечерю. Навіть діти з'їдять їх із задоволенням. Розповім, як приготувати деруни з моркви.
Традиційні деруни готують із сирої картоплі з додаванням цибулі і моркви, а в цих головний інгредієнт - це морква. Можна додати до неї інші овочі. Крім овочів додаю ще різні спеції: імбир, кмин, kurkumu. Завдяки їм деруни не тільки смачніше, але і ароматні, цікавіше за смаком.
- Насіння льону - 2 Ст. Ложки
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Морква - 3-4 штук
- Петрушка - 2 штуки (гілочки)
- Часник - 2 зубчики
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Імбир мелений - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
1. У воді розчиніть насіння льону, залиште на 7-10 хвилин для набухання. Очистіть моркву і натріть її тертці, на дрібній тертці натріть зубчики часнику. Змішайте овочі, додайте подрібнену зелень, сіль і спеції, борошно, насіння льону.
2. Сковороду відправте на вогонь, розігрійте її з двома столовими ложками оливкової олії, викладіть деруни, підсмажте їх по кілька хвилин з кожного боку.
3. Викладіть готові деруни в тарілку, подавайте зі сметаною.