Рецепт Деруни з моркви фото

Деруни з моркви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква
Дієтичне харчування , Пісні страви , Роздільне харчування
На вечерю , Легка вечеря , На сніданок
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

Морквяні деруни зі сметанним соусом - це смачно, корисно і ситно. Можна приготувати їх на сніданок, до обіду, на вечерю. Навіть діти з'їдять їх із задоволенням. Розповім, як приготувати деруни з моркви.

Опис приготування:

Традиційні деруни готують із сирої картоплі з додаванням цибулі і моркви, а в цих головний інгредієнт - це морква. Можна додати до неї інші овочі. Крім овочів додаю ще різні спеції: імбир, кмин, kurkumu. Завдяки їм деруни не тільки смачніше, але і ароматні, цікавіше за смаком.

  • Насіння льону - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 5 Ст. Ложок
  • Морква - 3-4 штук
  • Петрушка - 2 штуки (гілочки)
  • Часник - 2 зубчики
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Імбир мелений - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
деруни з моркви - фото крок 1
1. У воді розчиніть насіння льону, залиште на 7-10 хвилин для набухання. Очистіть моркву і натріть її тертці, на дрібній тертці натріть зубчики часнику. Змішайте овочі, додайте подрібнену зелень, сіль і спеції, борошно, насіння льону.
деруни з моркви - фото крок 2
2. Сковороду відправте на вогонь, розігрійте її з двома столовими ложками оливкової олії, викладіть деруни, підсмажте їх по кілька хвилин з кожного боку.
деруни з моркви - фото крок 3
3. Викладіть готові деруни в тарілку, подавайте зі сметаною.

Схожі рецепти