Цвітіння галета
(покроковий рецепт з фото)
Цвітіння галета - досить простий у приготуванні і неймовірно смачний пиріг, який відмінно доповнить ваше чаювання. Інгредієнти прості, приготування теж - чому б не приготувати? :)
Я виросла на півдні, і персики у нас росли прямо у дворі. Тому до персиків я звикла з самого дитинства - в самому різноманітному їх застосуванні. Пам'ятаю, мама дуже часто готувала нам персикову галету - красивий і ефектний пиріг, в якому начинки більше, ніж тесту. Обережно, персикова галета викликає звикання - я за останні 3 дня приготувала 2 штуки, і хочу ще
- Персики - 450 грам
- Цукор - 1/3 склянки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода крижана - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
Почнемо з тіста. У кухонному комбайні гарненько перемішуємо борошно, чайну ложку цукру і сіль.
Додаємо в борошняну суміш кубиками нарізане вершкове масло.
Додаємо крижану воду і гарненько перемішуємо за допомогою кухонного комбайна.
Замішуємо тісто на присипаної борошном робочій поверхні, скачуємо з тіста коржик.
Загортаємо в харчову плівку - і в холодильник на 1 час.
Нарізаємо персики на часточки.
Додаємо цукор, що залишився, корицю, ванільний екстракт і трошки борошна.
Перемішуємо.
Тісто дістаємо з холодильника, викладаємо на пергаментний папір і тонко розгортаємо.
Викладаємо в центр тесту наші персики, загортаємо краю, формуючи галету. Кладемо на начинку ще трішечки вершкового масла, краї тіста змащуємо збитим яйцем.
Запікаємо близько 20 хвилин при 200 градусах.
Злегка охолоджуємо і подаємо. Приємного!