Cтудень з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Правильно зробити холодець - це ціла наука. Не кожен кулінар наважиться взятися за це складне блюдо. Але якщо ви його любите, то все-таки варто навчитися цій справі. Виручить і в будні, і в свята.
Вам варто уважно ознайомитися з тим, як приготувати холодець з яловичини. Його відразу варять у великих порціях, інакше це нераціонально. Тому запасіться вільним місцем в холодильнику і формочками, так як їх буде багато. Дотримуйтесь точної інструкції, і у вас вийде відмінна закуска на Новий рік.
- Яловича голяжка - 1, 5 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець горошком - 10 штук
- Перець горошком - 10 штук
- Морква - 140 грам
- Сіль - За смаком
- Часник - 8 зубчиків
М'ясо промийте. Залийте його повністю водою і доведіть до кипіння. Потім варите бульйон на повільному вогні без кришки протягом 6 годин. Не забувайте прибирати піну!
Моркву і цибулю почистіть, помийте.
За годину до готовності бульйону додайте в нього морква, весь перець, цибуля і лавровий лист, а також сіль.
Готовий бульйон процідити через сито. М'ясо дістаньте.
У формочки для застигання викладіть м'ясні волокна.
Очистіть і подрібніть часник. Додайте його до яловичини.
Далі влийте бульйон.
В кінці додайте нарізану моркву. Також можете додати зелень.
Залиште холодець на 3 години в холодильнику. Після цього пробуйте його. Смачного!