Цибулева коржик
(покроковий рецепт з фото)
Національне узбецьке блюдо, яке включає в себе найпростіші інгредієнти. Готуються коржі швидко і виходять просто дивовижними.
До чаю, компоту або будь-яким іншим безалкогольним напоям така луковая коржик відмінно підійде. Після смаження я викладала їх на серветку, щоб коржі ввібрали зайвий жир. Коржі смажаться швидко і відрізняються дивовижним смаком. Рекомендую в якості альтернативи лаваш або хлібу.
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль, піправи - За смаком
- Яйце - 1 штука
1. Замісити круте тісто, приблизно як на пельмені.
2. Накрийте його ганчіркою або паперовим рушником і залиште "відпочити" .
3. В цей час наріжте дрібно цибулю.
4. Розділіть тісто на чотири частини, кожну з яких розкачайте в тоненький пласт.
5. Після цього пласт змастіть яйцем.
6. Поверніть пласт в трубочку. Класичний рецепт цибулевого коржі виглядає саме так, Листопад додала в тісто ще трохи лляної борошна (пару пучок).
7. Скачаний пласт залиште на 5 хвилин.
8. Тепер скрутіть стрічку в невеликій рулетик. В результаті у вас вийде так звана "равлик" .
9. Розкачайте її в тонкий лист і посипте нарізаною цибулею.
10. Знову скрутіть рулет. Зверніть увагу, щоб товщина шару була середньої - так цибуля не буде рвати тісто і не буде випадати.
11. Рулетик розріжте на частини шириною не більше 2 сантиметрів. Кожну частину потрібно покласти зрізом до поверхні і розкачати корж.
12. Смажити їх краще на рослинній олії до утворення красивою золотистої скоринки.