Чоудхурі
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний мексиканський суп "чаудер" насправді готується дуже просто і швидко. Рекомендую спробувати це блюдо кожному, а як приготувати суп "чаудер", я розповім нижче.
Дуже смачний і неординарний суп з морепродуктів, а готується дуже просто. Я привела свою улюблений рецепт, але його можна при нагоді трохи підправляти на свій розсуд. Наприклад, можна використовувати тільки молюсків, без риби. Або додати крім петрушки свою улюблену зелень, кинути трохи більше картоплі. Це суттєво не змінить смак, а вплине лише на густоту. Пробуйте різні варіанти. Але для початку спробуйте приготувати мій варіант, думаю, вам сподобається.
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Сало - 100 грам
- Картопля - 250 грам
- Гострий перець червоний - 1 щіпка
- Молоко - 300 мілілітрів
- Лосось - 300 грам
- Молюски - 300 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Петрушка - 1 пучок
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Вода або рибний бульйон - 600 мілілітрів
1
Нагрійте масло у великій каструлі, додайте порізані цибулю і сало.
2
Готуйте 10 хвилин, поки цибуля не стане м'яким а сало - прозорим.
3
Додайте борошно і готуйте ще 2 хвилини.
4
Налийте в каструлю бульйон і додайте порізану кубиками картоплю. Варіть хвилин 12-15, поки картопля не приготується.
5
Додати спеції, перець і молоко.
6
Додайте сметану, рибу і молюсків. Кип'ятіть ще 3 хвилини.
7
Додайте порізану зелень петрушки і подавайте до столу. Смачного!