«чортівня» (соус)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 30 хв.
Що ще можна зробити з хрону, крім чортівня і подібних соусів? Я більше не знаю жодного блюда, де б цей овоч грав головну роль. Так чому б не згадати оригінальний рецепт? Читайте!
Опис приготування:
Ця варіація підійде для всіх м'ясних страв, наприклад, подавайте її до реберцям на грилі, запеченого м'яса, стейку або холодцю. Тут описано, як приготувати"чортівня" (соус). У дитинстві я додавала його до звичайного хліба. Заготівлю зберігайте в холодильнику після розтину кришки. Її вистачить на пару тижнів.
- Помідор - 1 кілограм
- Часник - 100 грам
- Хрін корінь - 100 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець гіркий - 1 штука
Перець і помідори промийте. Часник з хроном почистіть.
Потім пропустіть через м'ясорубку помідори, перець і хрін. Часник пропустіть через Часничниці.
Всі інгредієнти перемішайте, додавши до них сіль і цукор.
Готовий соус викладіть в підготовлену банку і закупорте її кришкою. Приємною дегустації!