Чорний хліб простої
(покроковий рецепт з фото)
Який повноцінний і ситний прийом їжі без хліба? Щоб не купувати, пропоную інше рішення - зробити його самостійно за допомогою хлібопічки. Розповідаю, як приготувати чорний хліб простої.
Чорний хліб печуть з різними добавками: з зернами соняшнику або гарбузовим насінням, різними спеції, кунжутом і іншим. Сьогодні розповім найпростіший, базовий рецепт приготування. У цьому процесі мене дуже виручає хлібопічка, вона істотно заощаджує час і сили.
- Житнє борошно - 1, 5 склянки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сироватка - 1 Склянка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
1
Борошно для приготування просівати не варто, а краще взагалі взяти цельнозерновую, вона набагато корисніше.
2
В чашу хлібопічки додайте спершу сухі інгредієнти: житнє борошно, сухі дріжджі, щіпку солі і цукор, кмин.
3
До сухих інгредієнтів влийте сироватку і оливкове масло.
4
Виставте режим випічки «Чорний / Житній хліб» і час - 3 годину. Не відкривайте кришку до закінчення процесу. Хлебопечка сама замісить тісто і спече хліб.
5
Готовий хліб дістаньте з хлібопічки і перекладіть на решітку, залиште до охолодження, а потім вже їжте.