Рецепт Чорний хліб простої фото

Чорний хліб простої
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 40 хв.

Який повноцінний і ситний прийом їжі без хліба? Щоб не купувати, пропоную інше рішення - зробити його самостійно за допомогою хлібопічки. Розповідаю, як приготувати чорний хліб простої.

Опис приготування:

Чорний хліб печуть з різними добавками: з зернами соняшнику або гарбузовим насінням, різними спеції, кунжутом і іншим. Сьогодні розповім найпростіший, базовий рецепт приготування. У цьому процесі мене дуже виручає хлібопічка, вона істотно заощаджує час і сили.

  • Житнє борошно - 1, 5 склянки
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Сироватка - 1 Склянка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
1
Борошно для приготування просівати не варто, а краще взагалі взяти цельнозерновую, вона набагато корисніше.
2
В чашу хлібопічки додайте спершу сухі інгредієнти: житнє борошно, сухі дріжджі, щіпку солі і цукор, кмин.
3
До сухих інгредієнтів влийте сироватку і оливкове масло.
4
Виставте режим випічки «Чорний / Житній хліб» і час - 3 годину. Не відкривайте кришку до закінчення процесу. Хлебопечка сама замісить тісто і спече хліб.
5
Готовий хліб дістаньте з хлібопічки і перекладіть на решітку, залиште до охолодження, а потім вже їжте.

Схожі рецепти