Чорний хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите хліб і вже встигли обзавестися технікою для його приготування, то пропоную вам рецепт чорного хліба в хлібопічці. Спробуйте його, і ви більше ніколи не підете в магазин за хлібом.
Якщо любите чорний хліб, то ви запросто можете приготувати його будинку. Чорний хліб в хлібопічці виходить неймовірно смачним і ароматним, а найприємніше те, що основну роботу зроблять за вас.
- Житній солод - 4 Ст. Ложки
- Вода - 400 мілілітрів
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1-1.5 чайних ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Винний оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Пшеничне борошно - 100 грам
- Житнє борошно - 400-450 грам
1. Рецепт приготування чорного хліба в хлібопічці починається з тіста. Для цього необхідно розчинити солод в 100 мілілітрах окропу. Ретельно перемішати і залишити на 5-10 хвилин. Потім додати решту води і кілька столових ложок меду (кількість залежить від ваших смакових уподобань).
2. Отриману масу необхідно ретельно перемішати до повного розчинення меду. Потім все вилити в чашу хлібопічки.
3. Саме час додати сіль і мелений коріандр, оцет і рослинне масло. 2 види борошна змішати і просіяти. Додати в тісто борошно і сухі дріжджі.
4. Далі необхідно вибрати потрібну програму, розраховану на приготування цільнозернового хліба. Коли хлібопічка буде робити другий заміс, необхідно акуратно зібрати тісто з боків, так як воно може сильно прилипнути. Після цього додати кмин. Готовий хліб необхідно відразу загорнути в чистий рушник і дати йому трохи постояти.
5. Чорний хліб в хлібопічці в домашніх умовах готовий. Нарізати його краще вже добре остиглим, тоді він не буде ламатися.