Рецепт Чорний хліб в хлібопічці фото

Чорний хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно, Житнє борошно
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Якщо ви любите хліб і вже встигли обзавестися технікою для його приготування, то пропоную вам рецепт чорного хліба в хлібопічці. Спробуйте його, і ви більше ніколи не підете в магазин за хлібом.

Якщо любите чорний хліб, то ви запросто можете приготувати його будинку. Чорний хліб в хлібопічці виходить неймовірно смачним і ароматним, а найприємніше те, що основну роботу зроблять за вас.

  • Житній солод - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Мед - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1-1.5 чайних ложки
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Винний оцет - 1-2 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Пшеничне борошно - 100 грам
  • Житнє борошно - 400-450 грам
чорний хліб в хлібопічці - фото крок 1
1. Рецепт приготування чорного хліба в хлібопічці починається з тіста. Для цього необхідно розчинити солод в 100 мілілітрах окропу. Ретельно перемішати і залишити на 5-10 хвилин. Потім додати решту води і кілька столових ложок меду (кількість залежить від ваших смакових уподобань).
чорний хліб в хлібопічці - фото крок 2
2. Отриману масу необхідно ретельно перемішати до повного розчинення меду. Потім все вилити в чашу хлібопічки.
чорний хліб в хлібопічці - фото крок 3
3. Саме час додати сіль і мелений коріандр, оцет і рослинне масло. 2 види борошна змішати і просіяти. Додати в тісто борошно і сухі дріжджі.
чорний хліб в хлібопічці - фото крок 4
4. Далі необхідно вибрати потрібну програму, розраховану на приготування цільнозернового хліба. Коли хлібопічка буде робити другий заміс, необхідно акуратно зібрати тісто з боків, так як воно може сильно прилипнути. Після цього додати кмин. Готовий хліб необхідно відразу загорнути в чистий рушник і дати йому трохи постояти.
чорний хліб в хлібопічці - фото крок 5
5. Чорний хліб в хлібопічці в домашніх умовах готовий. Нарізати його краще вже добре остиглим, тоді він не буде ламатися.

Схожі рецепти