Чорний хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже насичений, ароматний і по-особливому смачний чорний хліб в духовці в домашніх умовах хочу запропонувати вам приготувати. Прекрасний варіант для різноманітності.
Перед вами досить класичний рецепт чорного хліба в духовці без додаткових спецій і добавок. Якщо ви хочете зробити його більш цікавим, то вперед - експериментуйте. Також перед випічкою йому можна надати абсолютно будь-яку форму або зробити фігурні надрізи на поверхні, наприклад.
- Пшеничне борошно - 1.5 склянки
- Житнє борошно - 1.5 склянки
- Квас - 400 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка (винний)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. У глибоку миску для початку потрібно відправити сухі інгредієнти - сіль, цукор, дріжджі. Просійте туди ж борошно і все ретельно перемішайте.
2. Тонкою цівкою влийте квас (найкраще в рецепт приготування чорного хліба в духовці домашній), продовжуючи перемішувати.
3. Слідом всипте просіяне заздалегідь житнє борошно. І додайте рослинне масло.
4. Перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і вимішайте як слід руками, щоб воно не липнуло і було м'яким.
5. Накрийте його чистим рушником і залиште підходити приблизно на годинку в теплі.
6. Трохи обомніте його і дайте йому знову підійти.
7. Деко або жароміцних форму застеліть пергаментом. Присипте борошном і акуратно викладіть тісто. Надішліть в розігріту до 220 градусів духовку. Через 5 хвилин зменшіть температуру до 200, а ще через 20 - до 180.
8. На останньому етапі при температурі 180 градусів печеться хлібець ще близько півгодини. Після дістаньте з духовки як слід остудіть перед подачею. Ось і весь секрет, як приготувати чорний хліб в духовці. Сподіваюся, що він вам припаде до смаку.