Рецепт Житній хліб простої фото

Житній хліб простої
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Дріжджове тісто , Житнє борошно
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Хліб, приготований в домашніх умовах, буде неодмінно смачніше і корисніше магазинного. Лікарі рекомендують житній хліб, саме тому пропонуємо рецепт, як приготувати житній хліб простої.

Опис приготування:

Житній хліб містить більше корисних речовин, ніж білий, а також він менш калорійний. Такий випічці можна надати будь-яку форму. Житній хліб можна подавати до сніданку з бутербродами з маслом та ікрою або до обіду з оселедцем. Готувати хліб удома можна в хлібопічці або в духовій шафі. При бажанні випічці можна додати цікавий смак, додавши насіння, різні злаки та інше.

  • Житнє борошно - 250 грам
  • Біла мука - 150 грам
  • Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Вода фільтрована - 250 мілілітрів
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Солод - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
житній хліб простої - фото крок 1
1. У миску насипаємо 4 столові ложки білого борошна, додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо.
житній хліб простої - фото крок 2
2. Підігріваємо очищену воду і вливаємо її до сухих інгредієнтів в мисці, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на півгодини.
житній хліб простої - фото крок 3
3. Через покладений час опара збільшується в кілька разів, після чого кладемо до неї солод. Обидва види борошна змішуємо і порційно насипаємо в миску, потрібна консистенції густої сметани. Ми залишаємо опару в теплому місці на 30 хвилин.
житній хліб простої - фото крок 4
4. Дістаємо опару і підсипає борошно, що залишилося, як тільки тісто зчепилося, перекладаємо його з миски на стіл, посипаний борошном, замішуємо тісто.
житній хліб простої - фото крок 5
5. Надаємо готовому тесту необхідну форму і кладемо його на деко з пергаментом, залишаємо на 30 хвилин підійти. Після чого відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини. Дістаємо хліб, змащуємо олією і знову ставимо в духовку на 10 хвилин, збільшуємо температуру до 200 градусів.

Схожі рецепти