Житній хліб простої
(покроковий рецепт з фото)
Хліб, приготований в домашніх умовах, буде неодмінно смачніше і корисніше магазинного. Лікарі рекомендують житній хліб, саме тому пропонуємо рецепт, як приготувати житній хліб простої.
Житній хліб містить більше корисних речовин, ніж білий, а також він менш калорійний. Такий випічці можна надати будь-яку форму. Житній хліб можна подавати до сніданку з бутербродами з маслом та ікрою або до обіду з оселедцем. Готувати хліб удома можна в хлібопічці або в духовій шафі. При бажанні випічці можна додати цікавий смак, додавши насіння, різні злаки та інше.
- Житнє борошно - 250 грам
- Біла мука - 150 грам
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Вода фільтрована - 250 мілілітрів
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Солод - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
1. У миску насипаємо 4 столові ложки білого борошна, додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо.
2. Підігріваємо очищену воду і вливаємо її до сухих інгредієнтів в мисці, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на півгодини.
3. Через покладений час опара збільшується в кілька разів, після чого кладемо до неї солод. Обидва види борошна змішуємо і порційно насипаємо в миску, потрібна консистенції густої сметани. Ми залишаємо опару в теплому місці на 30 хвилин.
4. Дістаємо опару і підсипає борошно, що залишилося, як тільки тісто зчепилося, перекладаємо його з миски на стіл, посипаний борошном, замішуємо тісто.
5. Надаємо готовому тесту необхідну форму і кладемо його на деко з пергаментом, залишаємо на 30 хвилин підійти. Після чого відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини. Дістаємо хліб, змащуємо олією і знову ставимо в духовку на 10 хвилин, збільшуємо температуру до 200 градусів.