Чихиртма з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Çıhırtma - блюдо азербайджанської кухні, яке готують з курки і подають як гарнір до плову. Але воно настільки самодостатнє, що цілком може бути самостійним. Отже, готуємо чихиртму.
Çıhırtma - незвичайно ніжне, ароматне і соковите блюдо. Дуже гармонійним виходить соус з лука і помідора. А додавання яєць робить чихиртму ще смачніше. З найпростіших, недорогих продуктів ви отримаєте святкове блюдо.
- Курка - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Помідор - 1-2 штук
- Яйця курячі - 3 штуки
- Вершкове масло - 30 грам
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка, кріп - 5 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування чихиртми.
Будь-які м'ясисті частини курки помийте і викладіть в каструлю.
Залийте курку водою. Доведіть до кипіння, зніміть піну.
Додати сіль за смаком. Вогонь збавте до мінімуму і варіть курку до готовності.
Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Додайте вершкове масло.
Гасіть лук до прозорості, не даючи йому зажаритися.
Великий помідор очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду до цибулі.
Додайте сіль, перець чорний мелений, kurkumu. Гасіть помідори з цибулею 5 хвилин. Влийте склянку курячого бульйону.
Викладіть в сковороду відварну курку. Якщо потрібно додайте ще бульйон, накрийте кришкою і тушкуйте курку 20-25 хвилин.
У мисочку розбийте яйця.
Трохи солі і vzbejte, як з омлету.
Яйцями залийте курку з цибулею і помідором.
Накрийте сковороду кришкою і готуйте курку з яйцями 3-4 хвилини.
Чихиртма готова. При подачі посипте блюдо нарізаною зеленню.