Чихиртма з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Смачний грузинський супчик повинен сподобається любителям баранини. Готується дуже просто, а результат вас приємно здивує своїм ніжним смаком.
Смачний грузинський суп, який особисто мені більше нагадує супи французького походження. Він такий ніжний, що зовсім не віриться, що це грузинське національне блюдо. Адже в Грузії в їжу люблять додавати багато спецій. Отже, вашій увазі рецепт приготування Чихиртма з баранини.
1. Баранину миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Ставимо варити бульйон до готовності м'яса. Можна додати в бульйон моркву і шматочок кореня селери, які потім викидаємо.
2. Чистий цибулю, нарізаємо на маленькі кубики і обсмажуємо на рослинному маслі.
3. Коли цибуля стане злегка золотистим, посипаємо його борошном і обсмажуємо 1-1, 5 хвилини.
4. Додаємо на сковороду до цибулі і борошні склянку бульйону і ретельно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Даємо суміші закипіти і прибираємо з вогню.
5. Виймаємо готове м'ясо з бульйону і додаємо в каструлю вміст сковорідки, шафран, сіль і перець. Даємо покипіти буквально хвилинку.
6. Яйця збиваємо з оцтом або лимонним соком і тонкою цівкою вливаємо в киплячий бульйон, весь час перемішуючи. Як тільки суп закипить - знімаємо з вогню.
При подачі до столу, в кожну тарілку кладемо шматочок м'яса і посипаємо посіченою зеленню. Смачного!
- Баранина - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Борошно - 1, 5-2 Ст. Ложки (пшеничне або кукурудзяна дрібного помелу)
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Оцет або лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 L
- Зелень кінзи, кропу, петрушки - 30 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
1. Баранину миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Ставимо варити бульйон до готовності м'яса. Можна додати в бульйон моркву і шматочок кореня селери, які потім викидаємо.
2. Чистий цибулю, нарізаємо на маленькі кубики і обсмажуємо на рослинному маслі.
3. Коли цибуля стане злегка золотистим, посипаємо його борошном і обсмажуємо 1-1, 5 хвилини.
4. Додаємо на сковороду до цибулі і борошні склянку бульйону і ретельно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Даємо суміші закипіти і прибираємо з вогню.
5. Виймаємо готове м'ясо з бульйону і додаємо в каструлю вміст сковорідки, шафран, сіль і перець. Даємо покипіти буквально хвилинку.
6. Яйця збиваємо з оцтом або лимонним соком і тонкою цівкою вливаємо в киплячий бульйон, весь час перемішуючи. Як тільки суп закипить - знімаємо з вогню.
При подачі до столу, в кожну тарілку кладемо шматочок м'яса і посипаємо посіченою зеленню. Смачного!