Рецепт Чихиртма з баранини фото

Чихиртма з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
М'ясо , Баранина
Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачний грузинський супчик повинен сподобається любителям баранини. Готується дуже просто, а результат вас приємно здивує своїм ніжним смаком.

Опис приготування:

Смачний грузинський суп, який особисто мені більше нагадує супи французького походження. Він такий ніжний, що зовсім не віриться, що це грузинське національне блюдо. Адже в Грузії в їжу люблять додавати багато спецій. Отже, вашій увазі рецепт приготування Чихиртма з баранини.

1. Баранину миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Ставимо варити бульйон до готовності м'яса. Можна додати в бульйон моркву і шматочок кореня селери, які потім викидаємо.

2. Чистий цибулю, нарізаємо на маленькі кубики і обсмажуємо на рослинному маслі.

3. Коли цибуля стане злегка золотистим, посипаємо його борошном і обсмажуємо 1-1, 5 хвилини.

4. Додаємо на сковороду до цибулі і борошні склянку бульйону і ретельно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Даємо суміші закипіти і прибираємо з вогню.

5. Виймаємо готове м'ясо з бульйону і додаємо в каструлю вміст сковорідки, шафран, сіль і перець. Даємо покипіти буквально хвилинку.

6. Яйця збиваємо з оцтом або лимонним соком і тонкою цівкою вливаємо в киплячий бульйон, весь час перемішуючи. Як тільки суп закипить - знімаємо з вогню.

При подачі до столу, в кожну тарілку кладемо шматочок м'яса і посипаємо посіченою зеленню. Смачного!

  • Баранина - 500 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Борошно - 1, 5-2 Ст. Ложки (пшеничне або кукурудзяна дрібного помелу)
  • Яйця - 2 штуки
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Оцет або лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 2, 5 L
  • Зелень кінзи, кропу, петрушки - 30 грам
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Смачний грузинський суп, який особисто мені більше нагадує супи французького походження. Він такий ніжний, що зовсім не віриться, що це грузинське національне блюдо. Адже в Грузії в їжу люблять додавати багато спецій. Отже, вашій увазі рецепт приготування Чихиртма з баранини.

1. Баранину миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Ставимо варити бульйон до готовності м'яса. Можна додати в бульйон моркву і шматочок кореня селери, які потім викидаємо.

2. Чистий цибулю, нарізаємо на маленькі кубики і обсмажуємо на рослинному маслі.

3. Коли цибуля стане злегка золотистим, посипаємо його борошном і обсмажуємо 1-1, 5 хвилини.

4. Додаємо на сковороду до цибулі і борошні склянку бульйону і ретельно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Даємо суміші закипіти і прибираємо з вогню.

5. Виймаємо готове м'ясо з бульйону і додаємо в каструлю вміст сковорідки, шафран, сіль і перець. Даємо покипіти буквально хвилинку.

6. Яйця збиваємо з оцтом або лимонним соком і тонкою цівкою вливаємо в киплячий бульйон, весь час перемішуючи. Як тільки суп закипить - знімаємо з вогню.

При подачі до столу, в кожну тарілку кладемо шматочок м'яса і посипаємо посіченою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти