Чихиртма з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Смачний грузинський супчик повинен сподобається любителям баранини. Готується дуже просто, а результат вас приємно здивує своїм ніжним смаком.
Опис приготування:
Смачний грузинський суп, який особисто мені більше нагадує супи французького походження. Він такий ніжний, що зовсім не віриться, що це грузинське національне блюдо. Адже в Грузії в їжу люблять додавати багато спецій. Отже, вашій увазі рецепт приготування Чихиртма з баранини.
1. Баранину миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Ставимо варити бульйон до готовності м'яса. Можна додати в бульйон моркву і шматочок кореня селери, які потім викидаємо.
2. Чистий цибулю, нарізаємо на маленькі кубики і обсмажуємо на рослинному маслі.
3. Коли цибуля стане злегка золотистим, посипаємо його борошном і обсмажуємо 1-1, 5 хвилини.
4. Додаємо на сковороду до цибулі і борошні склянку бульйону і ретельно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Даємо суміші закипіти і прибираємо з вогню.
5. Виймаємо готове м'ясо з бульйону і додаємо в каструлю вміст сковорідки, шафран, сіль і перець. Даємо покипіти буквально хвилинку.
6. Яйця збиваємо з оцтом або лимонним соком і тонкою цівкою вливаємо в киплячий бульйон, весь час перемішуючи. Як тільки суп закипить - знімаємо з вогню.
При подачі до столу, в кожну тарілку кладемо шматочок м'яса і посипаємо посіченою зеленню. Смачного!
- Баранина - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Борошно - 1, 5-2 Ст. Ложки (пшеничне або кукурудзяна дрібного помелу)
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Оцет або лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 L
- Зелень кінзи, кропу, петрушки - 30 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
1. Баранину миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Ставимо варити бульйон до готовності м'яса. Можна додати в бульйон моркву і шматочок кореня селери, які потім викидаємо.
2. Чистий цибулю, нарізаємо на маленькі кубики і обсмажуємо на рослинному маслі.
3. Коли цибуля стане злегка золотистим, посипаємо його борошном і обсмажуємо 1-1, 5 хвилини.
4. Додаємо на сковороду до цибулі і борошні склянку бульйону і ретельно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Даємо суміші закипіти і прибираємо з вогню.
5. Виймаємо готове м'ясо з бульйону і додаємо в каструлю вміст сковорідки, шафран, сіль і перець. Даємо покипіти буквально хвилинку.
6. Яйця збиваємо з оцтом або лимонним соком і тонкою цівкою вливаємо в киплячий бульйон, весь час перемішуючи. Як тільки суп закипить - знімаємо з вогню.
При подачі до столу, в кожну тарілку кладемо шматочок м'яса і посипаємо посіченою зеленню. Смачного!