Чихиртма з курки
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ніжний, легкий і корисний грузинський супчик - чихиртма з курки. Порівняно просто готується, а результат вас приємно здивує.
Давайте спробуємо приготувати справжній грузинський супчик - чихиртму. Його можна готувати і з баранини, і з курки. Пропоную Вашій увазі рецепт приготування Чихиртма з курки. Це легкий і ніжний супчик припаде до смаку і дорослим, і дітям. Готується він дуже легко, тому не втрачаємо часу і беремося за підготовку смачного обідньої страви. Для більш красивого кольору можна додати в суп 0, 5 чайної ложки шафрану. Рецепт Чихиртма з курки з фото допоможе вам. Успіху і смачного обіду!
- Курка - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика цибулина)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2-3 штук
- Борошно - 2, 5 Ст. Ложки (пшеничне або кукурудзяна)
- Лимон - 1 штука
- Зелень кінзи - 15 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Вода - 2, 5 L
Курку обробляв, на шматки, промиваємо і варимо бульйон. Обов'язково знімаємо пінку. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо приблизно 1, 5 годину. Хв 20 до кінця варіння солимо.
Очищаємо цибулину, нарізаємо на кубики і обсмажуємо на рослинному маслі.
Збиваємо яйця з лимонним соком.
Посмажений цибулю прибираємо зі сковорідки, залишивши масло, на якому цибуля смажився. На цьому маслі злегка обсмажуємо борошно і додаємо стакан гарячого бульйону. Ретельно перемішуємо, щоб не залишалося грудочок.
М'ясо виймаємо з бульйону і нарізаємо на невеликі шматочки.
Миємо й нарізаємо зелень.
У гарячий бульйон викладаємо обсмажену цибулю, вливаємо борошняну суміш і добре перемішуємо. Після закипання тонкою цівкою вливаємо яєчно-лимонну суміш. Весь час розмішуємо віночком для збивання! !! Після того, як суп закипить, знімаємо його з вогню і пробуємо на сіль. Додаємо, якщо необхідно. Куряче м'ясо додаємо в тарілки разом із зеленню.