Чеснечка
(покроковий рецепт з фото)
Хочу познайомити вас з чеської кухнею, а саме з чеської юшкою "чеснечка" . Можна знайти кілька варіантів її приготування, але суть юшки проста: бульйон, картопля, часник і сухарики.
Дивіться, як приготувати чеснечка (чеську юшку), пробуйте і діліться враженнями. Мені юшка дуже подобається, у неї яскравий і приємний смак. Я варила її на яловичому бульйоні, його заздалегідь підготувала. Якщо враховувати час варіння з бульйоном, то години два потрібно, не менше. Якщо ж бульйон підготувати заздалегідь, то на суп піде хвилин 30.
- Бульйон яловичий - 2, 5 L
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - 50 грам
- Хліб - 3-4 скибочок
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
- Лавровий лист - 1-2 штук
Підготуйте овочі та спеції, бульйон доведіть до кипіння. Приступимо!
Цибулину очистіть, поріжте дрібно і обсмажте на 2 столових ложках рослинного масла до м'якості.
Очищену картоплю поріжте невеликими кубиками. Додайте його в бульйон і варіть 15 хвилин.
Хліб поріжте кубиками. Підійде як білий, так і житній хліб, сірий або висівковий.
Обсмажте хлібні сухарики на рослинній олії до красивого скоринки.
У майже готову картоплю додайте сіль, кмин, базилік, смажена цибуля, дрібно рубаний часник.
Яйце збовтайте вилочкою, як з омлету.
Тонкою цівкою влийте його в юшку. Перемішайте. Проваріть дві хвилини, а після зніміть суп з вогню.
Поріжте зелень, сир натріть на дрібній тертці.
Гарячу юшку розлийте по тарілочках.
Заправте сиром, сухариками і зеленню. Подавайте гарячої!