Червона паска
(покроковий рецепт з фото)
"червоної" паскою за старих часів називали красиву паску. Але ми підемо далі і додамо нашої пасці червоного кольору. Це можна легко зробити не використовую хімічні барвники, а натуральні соки і продукти, наприклад вишні, буряк. Дивіться!
Отже, розповідаю, як приготувати "червону паску"! Для цього я буду додавати в сирну масу заморожені вишні, знайти їх взимку не важко, в кожному супермаркеті є розділ "заморозки" . Не любите вишні? Тоді візьміть малину або малинове варення, паска буде не менш смачно і красивою, тобто "червоної"! Використовуйте ванільний цукор за бажанням, однієї чайної ложки на таку порцію буде досить. Зверніть увагу на розмір вашої формочки для паски, вони бувають різного об'єму, мій 400-450 грам, тому сиру потрібно не більше 350 г. Хай щастить!
- Сир - 350 грам
- Вишня - 70 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - За смаком (по бажанню)
Підготуйте інгредієнти. Заморожені вишні годі й розморожувати.
З вишень видаліть кісточки.
У чашу комбайна складіть всі інгредієнти. Увімкніть машинку на кілька хвилин, щоб утворилася однорідна густа маса. Вершкове масло має бути кімнатної температури, приблизно за 30-40 хвилин до початку готування його потрібно дістати з холодильника, але не нагрівати!
Готово! Бажано, щоб все грудочки сирні розбилися, якщо мас неоднорідна, ввімкніть машинку на пару хвилин.
Зберіть форму для паски, вона легко замикається з усіх боків. Застелите чистою і сухою марлею ( я склала її в два шари). Поставте її догори ногами в глибоку тарілку, куди в процесі буде стікати сік і зайва волога. Наповніть сирною масою.
Накрийте марлею, поставте блюдечко і гніт ( у мене важка чашка з водою), надішліть паску в холодильник на 12 годин. Періодично поглядайте в тарілку, зливайте рідину.
Дістаньте готову паску їх холодильника, накрийте тарілкою, швидко переверніть. Форма легко знімається. Приберіть обережно марлю і прикрасьте вишеньками і кондитерської посипкою. Пригощайтеся!