Чеддерскій крем-суп з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, смачний, ситний, просто неможливо відірватися - все це можна сказати про сирний чеддерскій крем-суп з брокколі, який сьогодні ми будемо готувати.
Цей чудовий кулінарний рецепт належить норвезькій кухні. Супчик виходить смачним, корисним, легким і дуже яскравим. Взагалі, брокколі дуже часто використовується при приготуванні різних крем-супів, адже безсумнівну їх гідність - яскравість, краса і можливість оригінальної подачі до столу.
- Брокколі - 350 грам
- Твердий сир - 300 грам
- Бульйон курячий - 500 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
1. На сковороді обсмажити цибулю у вершковому маслі на помірному вогні до напівпрозорості.
2. Моркву натріть на дрібній тертці і додайте в сковороду на 2 хвилини, помішуйте лук з морквою лопаткою.
3. Дрібно наріжте брокколі і додайте в сковороду гаситися на 10 хвилин.
4. В окремій ємності розтопіть масло, що залишилося на середньому вогні. Додайте борошно і змішайте з допомогою лопатки.
5. Поступово додавайте вершки і продовжуйте перемішувати.
6. Введіть курячий бульйон в вершкову суміш і варіть його 10 хвилин.
7. Обсмажені овочі додайте до бульйону. Приправте сіллю і перцем за смаком.
8. Занурювальним блендером подрібніть овочі до тих пір, поки консистенція супу не стане ніжною.
9. Натріть сир на дрібній тертці, щоб швидше розтопився. Не дайте крем-супу закипеть.