Крем-суп з брокколі дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Хочете завжди підтримувати себе у формі? тоді дивіться, як приготувати крем-суп з брокколі дієтичний і балуйте себе смачним і корисним стравою. Це рецепт для тих, що худнуть і не дуже!
Цей дієтичний крем-суп я збираюся готувати пісним. Багато хто робить пассерование для супів, обсмажуючи цибулю з морквою. Звичайно, це смачно, годі й казати. Але для зниження калорій краще нічого не обсмажувати. Крім того, суп я варю на простій воді. Її можна замінити курячим бульйоном за бажанням.
- Брокколі - 500 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля зелена - За смаком
- Часник - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Вершки - За смаком
Дістаємо брокколі. Промиваємо і поділяємо на суцвіття, щоб вони швидше і рівномірніше зварилися. Якщо необхідно, ображати кінчики.
Чистим картофель. Його можна замінити ріпою, топінамбуром або гарбузом, якщо боїтеся є крохмалисту їжу. Ріжемо не сильно дрібно, адже далі будемо його молоти.
Ставимо каструлю з водою на плиту. Закладаємо в неї суцвіття промитої брокколі, а також нарізану картоплю. Доводимо до кипіння і варимо до готовності на невеликому вогні. Води повинно бути стільки, щоб вона покривала інгредієнти, не більше.
Коли брокколі з картоплею стануть зовсім м'якими, вимикаємо плиту. Рубаємо часник і закидаємо його в каструлю. Беремо блендер і розмелюють все до стану пюре. В кінці додаємо вершки. Ставимо знову на плиту і доводимо до кипіння, перш підсолити і поперчити за смаком.
Рубаємо зелена цибулька. Наливаємо супчик в тарілку, прикрашаємо вершками і посипаємо зеленою цибулею. До такого супу добре подати сир тофу. Смачного!