Часниковий крем-суп
(покроковий рецепт з фото)
Класичний середземноморський часниковий крем-суп - це таке блюдо, яке краще один раз спробувати, ніж сто раз про нього почути. Готується дуже просто.
Якщо ви любите смак і запах обсмаженого часнику, то вам варто спробувати приготувати часниковий крем-суп. Це - традиційне блюдо кухонь Середземномор'я, яке, по суті, дуже легко приготувати і у себе вдома, оскільки ні специфічних інгредієнтів, ні істотних кулінарних навичок воно не вимагає. Виходить, Проте, дуже смачно і ароматно. Правда, на ділові зустрічі після такого супу краще не ходити
- Часник (головка) - 4 штуки
- Сіль, перець - - За смаком
- Зелень - - За смаком
- Локшина - - За смаком
Головки часнику, не очищаючи, розрізаємо вздовж навпіл.
У форму для запікання наливаємо оливкову олію, туди ж надрізом вниз складаємо головки часнику.
Запікаємо часник близько 1 годин 160 градусах. По закінченню цього часу очистити часник можна буде одним рухом руки.
Очищені половинки зубчиків часнику кладемо у велику каструлю.
В ту ж каструлю наливаємо оливкову олію, час, що залишився в формі для запікання. Прогріваємо і вже в гарячу каструлю додаємо борошно.
Швидко перемішуючи, обсмажуємо до тих пір, поки часник і борошно не скріпить.
Додаємо в каструлю літр води.
Додаємо букет ароматної зелені (чебрець, петрушка) і варимо суп 20 хвилин на середньому вогні.
Через обумовлені 20 хвилин додаємо в каструлю трохи дрібної локшини. Перемішуємо і варимо до готовності локшини.
Перед подачею регулюємо суп на сіль і перець, посипаємо свіжою зеленню. Смачного!