Рецепт Часниковий хліб в хлібопічці фото

Часниковий хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Борошно, Пшеничне борошно, Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю, Для дітей, На сніданок
Випічка, Хліб

Часниковий хліб - прекрасне доповнення до перших страв, особливо, борщам, а простий рецепт часникового хліба в хлібопічці повинен бути у кожної господині, яка є щасливою власницею цього зручного побутового приладу.

Часник надає хлібу особливого аромату - звичайно, для сніданку він навряд чи підійде, але на обід буде саме те. Готувати неважко, є приємно - що ще потрібно? Отже, розповідаю як приготувати часниковий хліб в хлібопічці:

1. В окремому посуді змішуємо тепле молоко, розведене такою ж теплою водою, і розкришені дріжджі. Ми залишаємо хвилин на 15 в теплому місці, попередньо накривши кришкою або рушником.

2. Додаємо в опару яйце і пропущений через прес часник, оливкова олія, сіль, цукор, спеції.

3. Виливаємо в чашу для хлібопічки опару, висипаємо просіяне борошно.

4. Включаємо хлібопічку, активуємо основний режим. Вибираємо вага і розмір буханки, колір і товщину скоринки. Натискаємо кнопку «Старт» і чекаємо до автоматичного відключення приладу - це займе досить тривалий час, але зате аромати, які будуть плавати по дому, вас неодмінно порадують!

5. Виймаємо хліб, накриваємо чистим рушником або серветкою, даємо відпочити хоча б годину.

Їмо, що nahvalivaem!

  • Сухі дріжджі - 0, 5 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 600 грам
  • Вода або молоко - 250 мілілітрів (можна використовувати суміш води з молоком)
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 4 зубчики
  • Орегано - 0, 5 чайних ложки
  • Базилік - 0, 5 чайних ложки
Часник надає хлібу особливого аромату - звичайно, для сніданку він навряд чи підійде, але на обід буде саме те. Готувати неважко, є приємно - що ще потрібно? Отже, розповідаю як приготувати часниковий хліб в хлібопічці:

1. В окремому посуді змішуємо тепле молоко, розведене такою ж теплою водою, і розкришені дріжджі. Ми залишаємо хвилин на 15 в теплому місці, попередньо накривши кришкою або рушником.

2. Додаємо в опару яйце і пропущений через прес часник, оливкова олія, сіль, цукор, спеції.

3. Виливаємо в чашу для хлібопічки опару, висипаємо просіяне борошно.

4. Включаємо хлібопічку, активуємо основний режим. Вибираємо вага і розмір буханки, колір і товщину скоринки. Натискаємо кнопку «Старт» і чекаємо до автоматичного відключення приладу - це займе досить тривалий час, але зате аромати, які будуть плавати по дому, вас неодмінно порадують!

5. Виймаємо хліб, накриваємо чистим рушником або серветкою, даємо відпочити хоча б годину.

Їмо, що nahvalivaem!

Схожі рецепти