Рецепт Часниковий хліб з моцарелою фото

Часниковий хліб з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт дуже смачною і неймовірно ароматною коржі з сиром. Даний хліб звичайно не з розряду"на кожен день" , але його неодмінно рекомендую спробувати!

Опис приготування:

Приготувати часниковий хліб з моцарелою зовсім не складно, а результат вас дуже порадує! Хліб виходить ніжний, повітряний і дуже смачний! Його сміливо можна подати і до ранкової кави, і до перших гарячих страв, як альтернативу магазинному хлібу. Для його приготування я взяла моцарелу, але сир в принципі можна взяти будь-який інший, головна уязик - він повинен добре плавиться в духовці! Сподіваюся рецепт вам сподобається, спробуйте!

  • Борошно - 280 грам
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 20 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Моцарелла - 200 грам
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 2
З'єднайте яйце, сіль і цукор.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 3
Додайте молоко кімнатної температури і 40 гр розтопленого охолодженого вершкового масла.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 4
Перемішайте, додайте борошно і дріжджі.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 5
Замісити тісто. Можливо муки піде трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має бути в підсумку досить щільне, але не забите борошном. Зберіть тісто в кулю і перекладіть його на силіконовий килимок. Помістіть килимок на деко, накрийте тісто великою чашкою і приберіть в тепло на 20 хвилин. Я розігріла духовку до 50 градусів і поставила в неї накрите тісто.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 6
Тим часом, з'єднайте 20 гр м'якого вершкового масла і пропущений через прес часник.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 7
Сир наріжте невеликими квадратиками, товщиною близько 3 мм і висотою 2 см.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 8
З тесту, що підійшов прямо на килимку сформуйте коржик овальної форми, товщиною близько 3 см і зробіть по всій поверхні поздовжні і поперечні надрізи, як на фото.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 9
Змастіть всю поверхню маслом з часником, а потім ножем пройдіться ще раз по заглибинах.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 10
Сир вставте в прорізи на тесті. Краса тут не важлива, як вийде!
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 11
Випікайте при 200 градусах близько 20 хвилин. Часниковий хліб з моцарелою готовий!
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 12
Трохи остудіть його і посипте перед подачею рубаною петрушкою.
часниковий хліб з моцарелою - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти