Часниковий хліб з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже смачною і неймовірно ароматною коржі з сиром. Даний хліб звичайно не з розряду "на кожен день", але його неодмінно рекомендую спробувати!
Приготувати часниковий хліб з моцарелою зовсім не складно, а результат вас дуже порадує! Хліб виходить ніжний, повітряний і дуже смачний! Його сміливо можна подати і до ранкової кави, і до перших гарячих страв, як альтернативу магазинному хлібу. Для його приготування я взяла моцарелу, але сир в принципі можна взяти будь-який інший, головна уязик - він повинен добре плавиться в духовці! Сподіваюся рецепт вам сподобається, спробуйте!
- Борошно - 280 грам
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 20 грам
- Часник - 2 зубчики
- Моцарелла - 200 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте яйце, сіль і цукор.
Додайте молоко кімнатної температури і 40 гр розтопленого охолодженого вершкового масла.
Перемішайте, додайте борошно і дріжджі.
Замісити тісто. Можливо муки піде трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має бути в підсумку досить щільне, але не забите борошном. Зберіть тісто в кулю і перекладіть його на силіконовий килимок. Помістіть килимок на деко, накрийте тісто великою чашкою і приберіть в тепло на 20 хвилин. Я розігріла духовку до 50 градусів і поставила в неї накрите тісто.
Тим часом, з'єднайте 20 гр м'якого вершкового масла і пропущений через прес часник.
Сир наріжте невеликими квадратиками, товщиною близько 3 мм і висотою 2 см.
З тесту, що підійшов прямо на килимку сформуйте коржик овальної форми, товщиною близько 3 см і зробіть по всій поверхні поздовжні і поперечні надрізи, як на фото.
Змастіть всю поверхню маслом з часником, а потім ножем пройдіться ще раз по заглибинах.
Сир вставте в прорізи на тесті. Краса тут не важлива, як вийде!
Випікайте при 200 градусах близько 20 хвилин. Часниковий хліб з моцарелою готовий!
Трохи остудіть його і посипте перед подачею рубаною петрушкою.
Смачного!