Часниковий хліб з куркою і песто
(покроковий рецепт з фото)
Цей приголомшливо смачний, ароматний, з повітряним м'якушем хліб став королем на нашому сімейному обіді. З ним смачно все: і перше, і друга страва. Його можна з'їсти просто так, як ситний пиріг!
Кількість порцій: 8
- Борошно - 330 грам
- Молоко - 200 мілілітрів (тепле)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (швидкорозчинні)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Песто - 1/2 склянки (базилік, оливкова олія, пармезан)
- Куряча грудка - 1 штука (відварна)
- Моцарелла - 125 грам
- Пармезан - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник сушений - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 пучок
- Перець - За смаком
Підготуйте продукти для тіста.
У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор. Поставте в тепле місце на 10 хвилин. Борошно і сіль просійте в глибоку миску.
У борошно додайте дріжджі, що підійшли і оливкове масло. Замісити гладке тісто, протягом 5 хвилин. Зберіть тісто в кулю, помістіть його в миску, змащену олією, накрийте і поставте для підйому в тепле місце на 30 хвилин.
Поки підходить тісто, приготуйте начинку. Масло розтопіть, сир натріть на тертці, курячу грудку наріжте дрібними скибочками.
Тісто, що підійшло обомніте розділіть на дві частини і скачайте в ковбаски. Потім розімніть в смужки, шириною 10-12 см.
Посипати тертою моцарелою, потім песто.
Наступний шар - куряче м'ясо, потім знову моцарелла.
Підніміть краю тесту і ретельно защипніть по центру. Помістіть ковбаску з тіста з начинкою в прямокутну форму для запікання в вигляді зигзага.
Змішайте розтоплене вершкове масло з часниковим порошком, подрібненою петрушкою. Змастіть цією сумішшю верх тіста.
Змішайте розтоплене вершкове масло з часниковим порошком, подрібненою петрушкою. Змастіть цією сумішшю верх тіста.
Другу начинену "ковбаску", викладіть зверху першої. Присипте зверху тертим пармезаном.
Поставте часниковий хліб пекти в розігріту до 180 ° C духовку на 1 час, через 30 хвилин накрийте форму фольгою.
Остудіть в формі. Смачного!