Рецепт Чаклуни фото

Чаклуни
(покроковий рецепт з фото)

Білоруська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Чаклуни - одне з блюд, якими славиться білоруська кухня. Як і більшість білоруських страв, готується з м'яса та картоплі, але виходить - просто неймовірно смачно!

Чаклуни - одне з численних білоруських традиційних страв, які базуються на примітивному, але дуже вдалому поєднанні м'яса і картоплі. Блюдо виходить дуже жирненьким і важкенько, тому я його відношу до розряду зиязиках - влітку воно йде досить складно. А ось взимку, да під хороший тост, в рамках ryumochku - брат, краса…

  • Картопля - 2 кілограма
  • Фарш м'ясний - 750 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Цибулина - 1 штука
  • Крем - 150 мілілітрів
чаклуни - фото крок 1
Насамперед чистимо і моєму наш картопля.
чаклуни - фото крок 2
Озброївшись таким ось нехитрим девайсом, як дрібна терка, натираємо картопля.
чаклуни - фото крок 3
Виходить у нас ось такий терту картоплю, плаваючий у власному соку.
чаклуни - фото крок 4
Рідина потрібно віджати за допомогою марлі або вафельного рушника.
чаклуни - фото крок 5
Додаємо в віджатий картопля борошно, яйце, сіль. Перемішуємо до однорідності.
чаклуни - фото крок 6
Робимо м'ясну начинку - змішуємо фарш з дрібно нарізаною цибулею, сіллю і перцем.
чаклуни - фото крок 7
Формуємо корж з картопляної суміші, на неї викладаємо трошки м'ясної начинки, і звертаємо все це справа в формі пиріжка.
чаклуни - фото крок 8
Утворені пиріжки обсмажуємо на середньому вогні в рослинному маслі. Приблизно по 10 хвилин з кожного боку.
чаклуни - фото крок 9
Пиріжки (вибачте, що я їх так називаю - але поки що це не чаклуни) повинні покритися ось такий хрусткою скоринкою.
чаклуни - фото крок 10
Тепер всі наші обсмажені пиріжки викладаємо в жаровню або лист.
чаклуни - фото крок 11
Заливаємо сметаною і ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів, з 40 хвилин.
чаклуни - фото крок 12
Ось, як будуть виглядати наші чаклуни через 40 хвилин.
чаклуни - фото крок 13
Власне, залишається подати наші чаклуни. Подають в гарячому вигляді зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти