Чаклуни
(покроковий рецепт з фото)
Чаклуни - одне з блюд, якими славиться білоруська кухня. Як і більшість білоруських страв, готується з м'яса та картоплі, але виходить - просто неймовірно смачно!
Чаклуни - одне з численних білоруських традиційних страв, які базуються на примітивному, але дуже вдалому поєднанні м'яса і картоплі. Блюдо виходить дуже жирненьким і важкенько, тому я його відношу до розряду зиязиках - влітку воно йде досить складно. А ось взимку, да під хороший тост, в рамках ryumochku - брат, краса…
- Картопля - 2 кілограма
- Фарш м'ясний - 750 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 150 мілілітрів
Насамперед чистимо і моєму наш картопля.
Озброївшись таким ось нехитрим девайсом, як дрібна терка, натираємо картопля.
Виходить у нас ось такий терту картоплю, плаваючий у власному соку.
Рідина потрібно віджати за допомогою марлі або вафельного рушника.
Додаємо в віджатий картопля борошно, яйце, сіль. Перемішуємо до однорідності.
Робимо м'ясну начинку - змішуємо фарш з дрібно нарізаною цибулею, сіллю і перцем.
Формуємо корж з картопляної суміші, на неї викладаємо трошки м'ясної начинки, і звертаємо все це справа в формі пиріжка.
Утворені пиріжки обсмажуємо на середньому вогні в рослинному маслі. Приблизно по 10 хвилин з кожного боку.
Пиріжки (вибачте, що я їх так називаю - але поки що це не чаклуни) повинні покритися ось такий хрусткою скоринкою.
Тепер всі наші обсмажені пиріжки викладаємо в жаровню або лист.
Заливаємо сметаною і ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів, з 40 хвилин.
Ось, як будуть виглядати наші чаклуни через 40 хвилин.
Власне, залишається подати наші чаклуни. Подають в гарячому вигляді зі сметаною. Смачного!