Чаклуни з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Ви здивуєтеся, коли дізнаєтеся, що таке чаклуни… Схожі на вареники чи радше на великі пельмені, чаклуни з капустою не займуть багато часу, заощадять кошти і нагадають смак дитинства.
Цей чарівний симбіоз двох старовинних рецептів тепер не дасть Вам забути, як приготувати чаклуни з капустою. Кумедне назву "чаклуни" - це споконвічно білоруська традиція. Дізнайтеся, як зробити чаклуни з капустою улюбленою стравою всієї родини!
- Борошно пшеничне - 500 грам (в тісто)
- Вода - 175 мілілітрів (в тісто)
- Яйце - 2 штуки (в тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка(12 немає. Ложки - в тісто, 12 немає. Ложки в начинку)
- Капуста - 400 грам (в начинку)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (в начинку)
- Перець - За смаком
1. Покрокова стратегія допоможе Вам зліпити це чарівне блюдо!
Де є мука, там практично завжди є тісто. Починаємо з нього. Хлебопечка досить заощадить час в приготуванні тіста, однак якщо вона відсутня, месім тісто самостійно.
Де є мука, там практично завжди є тісто. Починаємо з нього. Хлебопечка досить заощадить час в приготуванні тіста, однак якщо вона відсутня, месім тісто самостійно.
2. Класичний рецепт чаклунів з капустою простий і елегантний: поки місить тісто, приготуйте начинку.
Прожарте з маслом нашатковану капусту, попередньо зробивши лушпиння зажарку. Не шкодуйте масла для капусти - так начинка краще прожарітся і вийде соковитою. Перемішайте, приправити сіллю, поперчіть готову начинку за смаком.
Начинка для чаклунів готова!
Прожарте з маслом нашатковану капусту, попередньо зробивши лушпиння зажарку. Не шкодуйте масла для капусти - так начинка краще прожарітся і вийде соковитою. Перемішайте, приправити сіллю, поперчіть готову начинку за смаком.
Начинка для чаклунів готова!
3. А тепер повернемося до основи. Тонко розкачайте тісто і виріжте кухлі діаметром 10 см. Підійде стакан або велика чашка.
4. В середину кожного кола додайте по чайній ложці начинки (не бійтеся додати більше! ), і складіть навпіл, zashtipnuv кінець.
5. Готово? Тепер загорніть чаклуни, як загортають пельмені.
6.
Далі процес варіння, це дуже швидко і легко!
Після варіння опустіть чаклуни в друшляк, залийте топленим вершковим маслом і страва готова.
Смачного!
Далі процес варіння, це дуже швидко і легко!
Після варіння опустіть чаклуни в друшляк, залийте топленим вершковим маслом і страва готова.
Смачного!