Рецепт Бурятські шаньги фото

Бурятські шаньги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка

Любіть дізнаватися нові рецепти і куштувати страви різних народностей? Тоді неодмінно спробуйте повторити ці нескладні, але такі апетитні бурятские шаньги в домашніх умовах.

Перед вами досить простий і доступний варіант, як зробити бурятские шаньги. Страва не тільки смачне, але і корисне. З начинкою все досить цікаво: можна використовувати не тільки ячну, але і іншу крупу за смаком, а також - картопляне пюре або сир, наприклад.

  • Борошно - 900 грам(600 грамів пшеничного, 300 грамів житнього)
  • Маргарин або вершкове масло - 250 грам
  • Кисле молоко - 1 Склянка(+ для замочування крупи)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крупа ячна - 1 Склянка
  • Крем - 1 За смаком
бурятські шаньги - фото крок 1
1. З приготуванням тесту не повинно виникнути жодних труднощів, адже тут все досить просто. З'єднайте борошно і холодний маргарин, порубаний дрібно або натертий на тертці. Розітріть в однорідну крихту. Може так статися, що доведеться додати ще маргарину, якщо крихта виявиться занадто сухою і буде розсипатися.
бурятські шаньги - фото крок 2
2. Додайте сіль, влейте кислое молоко. Є чимало варіантів, як приготувати бурятские шаньги на різних кисломолочних продуктах. Якщо у вас є домашня кисле молоко - це буде ідеально.
бурятські шаньги - фото крок 3
3. Влийте спочатку приблизно половину молока, почніть потроху перемішувати тісто. Воно має бути м'яким, еластичним і досить крутим. Накрийте миску з тестом, приберіть її в холодильник на ніч.
бурятські шаньги - фото крок 4
4. В якості начинки в даному випадку використовується крупа, залита також на ніч кислим молоком з дрібкою солі. На наступний день можна розділити тісто на невеликі кульки, кожен з яких потрібно досить тонко розкачати.
бурятські шаньги - фото крок 5
5. Викладіть в центр начинку, а потім акуратно сформуйте бортики. Змастіть сметаною, викладіть на деко, застелене пергаментом або змащений маслом. Надішліть в розігріту духовку. Випікайте бурятские шаньги в домашніх умовах до рум'яності.
бурятські шаньги - фото крок 6
6. Для 5-7 хвилин до готовності можна полити невеликою кількістю розтопленого масла. Ось такі апетитні кошики вийшли. Zaintrigovanи? Це обов'язково варто спробувати в якості різноманітності.

Схожі рецепти