Бурятські шаньги
(покроковий рецепт з фото)
Любіть дізнаватися нові рецепти і куштувати страви різних народностей? Тоді неодмінно спробуйте повторити ці нескладні, але такі апетитні бурятские шаньги в домашніх умовах.
Перед вами досить простий і доступний варіант, як зробити бурятские шаньги. Страва не тільки смачне, але і корисне. З начинкою все досить цікаво: можна використовувати не тільки ячну, але і іншу крупу за смаком, а також - картопляне пюре або сир, наприклад.
- Борошно - 900 грам(600 грамів пшеничного, 300 грамів житнього)
- Маргарин або вершкове масло - 250 грам
- Кисле молоко - 1 Склянка(+ для замочування крупи)
- Сіль - 1 щіпка
- Крупа ячна - 1 Склянка
- Крем - 1 За смаком
1. З приготуванням тесту не повинно виникнути жодних труднощів, адже тут все досить просто. З'єднайте борошно і холодний маргарин, порубаний дрібно або натертий на тертці. Розітріть в однорідну крихту. Може так статися, що доведеться додати ще маргарину, якщо крихта виявиться занадто сухою і буде розсипатися.
2. Додайте сіль, влейте кислое молоко. Є чимало варіантів, як приготувати бурятские шаньги на різних кисломолочних продуктах. Якщо у вас є домашня кисле молоко - це буде ідеально.
3. Влийте спочатку приблизно половину молока, почніть потроху перемішувати тісто. Воно має бути м'яким, еластичним і досить крутим. Накрийте миску з тестом, приберіть її в холодильник на ніч.
4. В якості начинки в даному випадку використовується крупа, залита також на ніч кислим молоком з дрібкою солі. На наступний день можна розділити тісто на невеликі кульки, кожен з яких потрібно досить тонко розкачати.
5. Викладіть в центр начинку, а потім акуратно сформуйте бортики. Змастіть сметаною, викладіть на деко, застелене пергаментом або змащений маслом. Надішліть в розігріту духовку. Випікайте бурятские шаньги в домашніх умовах до рум'яності.
6. Для 5-7 хвилин до готовності можна полити невеликою кількістю розтопленого масла. Ось такі апетитні кошики вийшли. Zaintrigovanи? Це обов'язково варто спробувати в якості різноманітності.