Бурятські бузи
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати, як приготувати бурятские бузи. Ця страва азіатських народів. Вони мають схожість з мантами: соковите м'ясо в тесті, яке готується в спеціальних мантишніца. Дуже ситно і смачно.
Готувати бузи можна в спеціальній мантишніца або в пароварці.
Коли їдять це блюдо, спочатку акуратно його надкушує і випивають утворився всередині сік, а потім вже їдять інше. Пробуйте! Це шалено смачно і ситно.
- М'ясний фарш - 0, 5 кілограма (свинина, баранина або змішаний)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Чиста вода - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Для початку необхідно замісити просте тісто. Збийте куряче яйце з сіллю. У цю ж ємність вилийте воду і почніть поступово засипати борошно. Краще її просівати, щоб не утворювалося грудочок. Тісто повинне вийти еластичним і пружним. Добре зігнати його руками і відправте в холодильник на 30 хвилин.
Поки тісто охолоджується, можна приготувати начинку. Очистіть цибулину і дрібно її наріжте. Лук відправте до фаршу і добре все перемішайте. За смаком можете додати сіль і чорний мелений перець.
Тепер дістаньте тісто і розкачайте її в тонкий пласт близько 4 мм завтовшки. Щоб тісто не липнуло до качалці і столу, можна його трохи присипати борошном. З розкачане тісто потрібно вирізати кружальця діаметром близько 12 сантиметрів. Для цього візьміть відповідну по діаметру кухоль або іншу форму.
Залишилося укласти начинку на вирізане тісто і акуратно защипнути майбутні бузи, щоб вони придбали правильну форму. Тісто потрібно зібрати кульочки над м'ясом, але так, щоб м'ясо не було повністю закрито. Краї тесту потрібно защипнуть і укласти защипи в одному напрямку. У підсумку вийде форма, нагадує бутон квітки.
Перед тим, як укладати бузи в мантишніца або пароварку, необхідно денце кожного змочити в рослинному маслі. Готується блюдо на пару близько 25-30 хвилин. Подавати до столу бузи потрібно гарячими.