Бурятські мантії
(покроковий рецепт з фото)
Кухня народів півночі багата на кулінарні шедеври! В основному це страви з м'яса, які дають необхідне тепло і силу в складних погодних умовах. Пропоную рецепт, як приготувати бурятские манти.
Нижче я представила покрокову рецепт про те, як приготувати бурятские манти. Ця страва має й іншу назву - "пози" . Вони виходять дуже соковитими і ситними. Готувати ми їх будемо на сучасний лад - в пароварці. Думаю, що чоловікам цей рецепт дуже припаде до смаку. І вони знову і знову будуть у вас просити добавки!
- Фарш - 1 кілограм (свинина і яловичина)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Паприка - За смаком
- Базилік - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Вода - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 склянки
- Зелена цибуля - 0, 5 пучка
Наріжте цибулю дрібними кубиками, а часник і зелену цибулю подрібніть якнайкраще. Змішайте їх з фаршем. Додайте сіль, базилік і перець. Влийте склянку води, перемішайте.
Тепер приготуйте тісто. Стакан води замішайте з борошном і яйцем. Можна робити це міксером, а можна і ложкою. Потім залиште тісто під рушником на 40 хвилин.
Як тільки тісто набрякло, розгортаємо його в млинець. Вирізаємо гуртки діаметром не менше 8 см.
Кожен гурток намагайтеся розкачати так, щоб в середині товщина була більше, ніж по краях. Викладайте м'ясну начинку в центр, пришийте краї.
Готуйте манти в пароварці 30 хвилин. За бажанням їх можна подати зі сметаною і крапелькою соєвого соусу.