Справжні мантії
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені - це ситне східне блюдо, яке знають і люблять у всьому світі. Як приготувати справжні манти? Дуже просто! Правильне тісто і рубана баранина - ось головні секрети смачних мантів!
Вважається, що в Азію манти прийшли з Китаю, де їх називають баоцзи або «завертиші». Вони дуже схожі на пельмені, але справжні манти готують з баранини з цибулею, а пельмені можна робити з будь-яким м'ясом. Також обов'язковою умовою при приготуванні цієї страви, є техніка приготування баранячого фаршу. Фарш можна перекручувати через м'ясорубку, його потрібно тільки дрібно шинкувати ножем. Тісто просте пісне, головне його добре вимісити. В оригінальному рецепті немає картоплі, але я додаю одну штучку, так манти ставати м'якшими.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 2 чайних ложки(1 немає. L. Для тіста + 1 немає. L. Для фаршу)
- Вода - 1 Склянка
- Баранина - 2 кілограма
- Цибуля - 4 штуки
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Картопля - 1 штука
Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, яйце і теплу воду.
Замісити круте і еластичне тісто. Залиште на 15-20 хвилин.
Підготуйте фарш: м'ясо промийте та висушіть паперовим рушником, за допомогою ножа дуже дрібно наріжте.
Цибуля почистіть і наріжте дрібними кубиками.
Додайте до м'яса цибулю, спеції і сіль. Гарненько перемішайте.
Картоплю почистіть і також наріжте дрібними кубиками. Додайте до фаршу.
Тісто розкачати тонким шаром і розріжте на квадрати приблизно по 10 см. У центр кожного квадратика покладіть фарш.
Краї квадратиків защіпніте з обох сторін, щоб фарш ніде не було видно.
Складіть манти в пароварку і готуйте 45 хвилин. Смачного!