Рецепт Бабусині шаньги фото

Бабусині шаньги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Пиріжки

Хочу поділитися з вами дуже вдалим варіантом, як приготувати бабусині шаньги - ситні, ароматні і настільки смачні, що просто пальчики оближеш!

Бабусині шаньги в домашніх умовах - це справжня насолода, приготоване з самих звичайних продуктів. Тісто, начинка з картопляного пюре і зметана заливка - це неймовірно смачно. Подавати до столу їх краще гарячими, але і остиглі вони прекрасно з'їдаються.

  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 4 чайних ложки
  • Борошно - 700 грам (може, трохи більше)
  • Молоко - 1.5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 0.5 склянки
  • Картопля - 1.5 кілограма
  • Цибулина - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
бабусині шаньги - фото крок 1
1. Підігрійте трохи молока, вилийте його в глибоку миску. Додайте туди дріжджі і цукор.
бабусині шаньги - фото крок 2
2. Через 5-10 хвилин додайте близько третини борошна, просіявши її заздалегідь.
бабусині шаньги - фото крок 3
3. Все як слід перемішайте і відправте в тепле місце, накривши рушником, хвилин 40.
бабусині шаньги - фото крок 4
4. Всипте дрібку солі, вбийте в опару яйце.
бабусині шаньги - фото крок 5
5. Додайте рослинне масло, поступово всипати борошно.
бабусині шаньги - фото крок 6
6. Тісто має вийти м'яким і еластичним.
бабусині шаньги - фото крок 7
7. Викладіть його в глибоку каструлю і приберіть в тепле місце. Дайте йому "підійти" двічі. Кращий варіант, як приготувати бабусині шаньги - це замісити тісто рано вранці.
бабусині шаньги - фото крок 8
8. Для начинки очищену картоплю наріжте середніми шматочками і відваріть до м'якості, підсолити воду трохи більше, чим звичайно.
бабусині шаньги - фото крок 9
9. Злийте воду, додайте вершкове масло. Розімніть картоплю в пюре, додайте дрібку цукру. Справжні бабусині шаньги в домашніх умовах роблять товкачем.
бабусині шаньги - фото крок 10
10. Начинка повинна як слід охолонути, щоб її можна було розділити на рівні частини.
бабусині шаньги - фото крок 11
11. Скачайте з картоплі невеликі кульки. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде приблизно 16 штучок.
бабусині шаньги - фото крок 12
12. Ось таким повітряним буде тісто.
бабусині шаньги - фото крок 13
13. Відокремлюючи невеликі шматочки, зробіть з них коржики. Залиште на 10-15 хвилин, щоб вони змогли трохи "підійти" .
бабусині шаньги - фото крок 14
14. Викладіть тісто на деко. З картопляних кульок зробіть трохи менші за обсягом коржі, викладіть їх зверху. Змастіть сметаною з усіх боків, відправте в розігріту духовку хвилин на 25.
Ось такий апетитний і нескладний варіант, як зробити бабусині шаньги.

Схожі рецепти