Бабусині шаньги
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже вдалим варіантом, як приготувати бабусині шаньги - ситні, ароматні і настільки смачні, що просто пальчики оближеш!
Бабусині шаньги в домашніх умовах - це справжня насолода, приготоване з самих звичайних продуктів. Тісто, начинка з картопляного пюре і зметана заливка - це неймовірно смачно. Подавати до столу їх краще гарячими, але і остиглі вони прекрасно з'їдаються.
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 чайних ложки
- Борошно - 700 грам (може, трохи більше)
- Молоко - 1.5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Крем - 0.5 склянки
- Картопля - 1.5 кілограма
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
1. Підігрійте трохи молока, вилийте його в глибоку миску. Додайте туди дріжджі і цукор.
2. Через 5-10 хвилин додайте близько третини борошна, просіявши її заздалегідь.
3. Все як слід перемішайте і відправте в тепле місце, накривши рушником, хвилин 40.
4. Всипте дрібку солі, вбийте в опару яйце.
5. Додайте рослинне масло, поступово всипати борошно.
6. Тісто має вийти м'яким і еластичним.
7. Викладіть його в глибоку каструлю і приберіть в тепле місце. Дайте йому "підійти" двічі. Кращий варіант, як приготувати бабусині шаньги - це замісити тісто рано вранці.
8. Для начинки очищену картоплю наріжте середніми шматочками і відваріть до м'якості, підсолити воду трохи більше, чим звичайно.
9. Злийте воду, додайте вершкове масло. Розімніть картоплю в пюре, додайте дрібку цукру. Справжні бабусині шаньги в домашніх умовах роблять товкачем.
10. Начинка повинна як слід охолонути, щоб її можна було розділити на рівні частини.
11. Скачайте з картоплі невеликі кульки. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде приблизно 16 штучок.
12. Ось таким повітряним буде тісто.
13. Відокремлюючи невеликі шматочки, зробіть з них коржики. Залиште на 10-15 хвилин, щоб вони змогли трохи "підійти" .
14. Викладіть тісто на деко. З картопляних кульок зробіть трохи менші за обсягом коржі, викладіть їх зверху. Змастіть сметаною з усіх боків, відправте в розігріту духовку хвилин на 25.
Ось такий апетитний і нескладний варіант, як зробити бабусині шаньги.
Ось такий апетитний і нескладний варіант, як зробити бабусині шаньги.