Буряковий суп з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Буряковий суп з кефіром - один з найсмачніших холодних супів, які мені доводилося готувати вдома. Поєднання буряка, кефіру та інших овочів робить цей суп неймовірно насичені і апетитним.
Приготуємо буряковий суп з кефіром в домашніх умовах. Відваріть до готовності буряк, паралельно зваріть картоплю. Зварену буряк поріжте смужками і поверніть в буряковий відвар, додавши туди ж зварену картоплю і долив трохи квасу. Доведіть масу до кипіння, додавши сіль і цукор за смаком, потім зніміть з вогню і остудіть. Готовий суп подається до столу в холодному вигляді. Бонусом є чудова заправка з варених яєць, кефіру, огірків і зелені. В одну порцію супу додають по 2 ст.Л. Заправки. Хай щастить!
- Буряк - 2 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Картопля - 4 штуки
- Огірки - 2 штуки
- Цибуля зелена - 50 грам
- Кріп і петрушка - За смаком
- Яйця - 3 штуки
- Квас - За смаком
- Сіль і цукор - За смаком

Буряк промиваємо, очищаємо і відварюємо в киплячій, підсоленій воді до готовності. Потім даємо їй охолонути і нарізаємо смужками.

Паралельно відварюємо до готовності картоплю, порізаний кубиками.

Зварену картоплю і буряк кладемо в буряковий відвар, доливаємо трохи квасу. Доводимо до кипіння, додавши сіль і цукор за смаком. Потім потрібно остудити відвар.

Дрібно нарізаємо зелень.

Варені яйця ріжемо дрібними кубиками.

Також подрібнюємо огірки.

Приготуємо заправку для супу. У салатниці з'єднуємо: яйця, зелень, огірки, сметану і кефір. Все перемішуємо і солимо за смаком.

У холодний буряковий суп кладемо по 2 ст.Л. Заправки на порцію. Смачного!